Υλικά:
Για τις πίκλες λαχανικών
1/3 φλιτζάνι λευκό ξύδι
1/3 φλιτζάνι νερό
1 φλιτζάνι καρότο τριμμένο
1/2 φλιτζάνι ραπανάκια σε λεπτές φέτες
1 κουταλάκι του γλυκύ ζάχαρη
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Για το dressing
4 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
1 κουταλιά της σούπας νερό
1 κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα sriracha
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Τα υπόλοιπα υλικά του bowl
1 συσκευασία noodles ρυζιού
150 γραμ. tofu ή ψιλοκομμένο κοτόπουλο
150 γραμ. χαλούμι κομμένο σε κύβους
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο αγγούρι
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο λάχανο
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά
1/4 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα δυόσμου
1/2 πιπεριά χαλαπένιος, κομμένη σε πολύ μικρά κομμάτια
Προαιρετικά: Αβοκάντο, φρέσκο κόλιανδρο, φασόλια
Εκτέλεση:
Ρίξε τα noodles σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει για περίπου 5-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Μόλις είναι έτοιμα, σούρωσέ τα και άφησέ τα στην άκρη να κρυώσουν.
Όσο τα noodles βράζουν, ζέστανε 1/3 του φλιτζανιού νερό και 1/3 του φλιτζανιού ξύδι και μόλις αρχίζουν να βράζουν πρόσθεσε στην κατσαρόλα τη ζάχαρη, το αλάτι, τα ραπανάκια και το καρότο. Αμέσως μόλις αρχίσουν να μαλακώνουν, σβήσε τη φωτιά, κλείσε την κατσαρόλα με το καπάκι της και άφησέ την στην άκρη.
Για να φτιάξεις την σάλτσα shiracha, βάλε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακάτεψε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ζέστανε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, πρόσθεσε το tofu ή το κοτόπουλο, αλάτι, πιπέρι και άφησέ τα να σωταριστούν καλά και από τις δύο πλευρές. Μόλις πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα, αφαίρεσέ τα από την φωτιά και κάνε το ίδιο και με το χαλούμι.
Βάλε τα noodles, τα λαχανικά, το κοτόπουλο και το χαλούμι σε ένα μπολ και περίχυσε με την σάλτσα sirancha, τα φύλλα δυόσμου, την πιπεριά jalapeno και τις φέτες lime.