Υλικά:
6 πατάτες μέτριου μεγέθους
7 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες
1 και 1/4 φλιτζάνι τριμμένο τσένταρ
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
3/4 φλιτζάνι sour cream
1/4 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Προθέρμανε τον φούρνο στους 200. Πλύνε καλά τις πατάτες με ένα συρμάτινο σφουγγαράκι, ώστε να φύγουν όλες οι πιθανές βρωμιές από τη φλούδα τους. Τρύπησε τις πατάτες με ένα πιρούνι από όλες τις πλευρές, τοποθέτησέ τις σε ένα αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψάκι, πασπάλισέ τις με ελάχιστο ελαιόλαδο και ψήσε τις για περίπου 45-55 λεπτά.
Μόλις έχουν μαλακώσει αρκετά και μπορείς να τις τρυπήσεις καλά με ένα πιρούνι, βγάλε τις από τον φούρνο και άφησέ τις να κρυώσουν για περίπου 15 λεπτά πριν κάνεις το οτιδήποτε.
Μέχρι να ψηθούν οι πατάτες, σε αντικολλητικό τηγάνι σόταρε το μπέικον σε μέτρια προς δυνατή φωτιά έως ότου να γίνει τραγανό.
Κόψε τις πατάτες στη μέση και με ένα κουτάλι αφαίρεσε μια καλή ποσότητα από την σάρκα τους. Ρίξε την σάρκα από τις πατάτες, το sour cream, το μπέικον, το σκόρδο, το αλάτι και τα πιπέρια και ανακάτεψε καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο μείγμα. Μοίρασε την γέμιση στις «φωλιές» πατάτας που έχεις δημιουργήσει και ψήσε πάλι στον φούρνο για περίπου 5 λεπτά. Μόλις λιώσει καλά το τυρί, βγάλε τις από την φωτιά, πασπάλισε με φρέσκο κρεμμυδάκι και μια κουταλιά sour cream σε κάθε πατάτα και σέρβιρε.