Υλικά:
1 φλιτζάνι ζεστό νερό
1 πακέτο ενεργή ξηρή μαγιά
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3 -½ κούπες αλεύρι
Υλικά για το βούτυρο σκόρδου:
6 κουταλιές ανάλατο βούτυρο λιωμένο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο, προαιρετικό
Εκτέλεση:
Ανακάτεψε νερό, μαγιά και ζάχαρη σε ένα μπολ. Άφησέ το για 5 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει.
Πρόσθεσε ελαιόλαδο, αλάτι και αλεύρι. Ανακάτεψε στο mixer για 6-8 λεπτά σε μέτρια-χαμηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει λείο.
Μετάφερε σε ένα λαδωμένο μπολ και κάλυψε με πλαστικό περιτύλιγμα ψεκασμένο.
Περίμενε μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος, περίπου μια ώρα.
Προθέρμανε το φούρνο στους 425 βαθμούς.
Τρύπησε προς τα κάτω και γύρισε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια.
Κόψε σε 12 ομοιόμορφα τμήματα. Στη συνέχεια πλάσε μακρόστενους κορμούς και τοποθέτησέ τους σε ένα ταψί.
Άφησε την ζύμη να ξεκουραστεί για 10-15 λεπτά.
Ενώ η ζύμη ξεκουράζεται, ανακάτεψε το βούτυρο σκόρδου: λιωμένο βούτυρο, σκόνη σκόρδου, αλάτι και μαϊντανό.
Ψήσε για 12-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν τα μπαστουνάκια. Άλειψε αμέσως με βούτυρο σκόρδου.