Υλικά:
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 καρότα, κομμένα σε κομματάκαι 1 εκατοστού
3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
3 cm φρέσκο τζίντζερ, καθαρισμένο και τριμμένο
1 κ.σ. ελαφρύ κάρυ σε σκόνη
1 κ.σ. garam masala σε σκόνη
1/2 κ.σ. κουρκουμά
1 κ.σ. αλεύρι
400 ml ζωμό λαχανικών
2 κ.σ. σόγια σος
350 γρ. μπρόκολο
100 γρ. τριμμένη φρυγανιά
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
Καστανό ρύζι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
1. Βάζετε το μισό λάδι σε ένα τηγάνι και το ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε το κρεμμύδι, τα καρότα, το σκόρδο και το τζίντζερ και μαγειρεύετε για 8′ ανακατεύοντας συχνά μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο αλλά να μην καεί.
2. Προσθέτετε την σκόνη κάρυ και garam masala, τον κουρκουμά και το αλεύρι και ανακατεύετε πάνω στη φωτιά για ακόμα 2′. Προσθέτετε σταδιακά τον ζωμό και την σάλτσα σόγιας και αφήνετε να πάρει μια βράση. Χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει για 10′, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να πήξει και να μαλακώσουν τα καρότα.
3. Περνάτε την σάλτσα από ένα μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθεί προσθέτοντας λίγο νερό αν χρειάζεται. Αλατοπιπερώνετε όσο θέλετε.
4. Βάζετε το μπρόκολο μέσα στο τηγάνι και ανακατεύετε ώστε να πάει παντού το λάδι. Απλώνετε χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί και ζεσταίνετε τον φούρνο στους 200°C.
5. Αλατοπιπερώνετε το μπρόκολο, το περνάτε μέσα από την τριμμένη φρυγανιά και ψήνετε για 10-15′ μέχρι να μαλακώσει.
6. Μαγειρεύετε το ρύζι και το σερβίρετε σε τρία πιάτα, γαρνίρετε με τη σος και το ψημένο μπρόκολο και ολοκληρώνετε με το φρέσκο κρεμμυδάκι.