Υλικά
1/2 φλιτζάνι αλατισμένο βούτυρο λιωμένο
1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
¾ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού baking powder
⅓ φλιτζάνι σκόνη κακάου
2 κουταλάκια σούπας σκόνη κακάου
110 γρ. σοκολάτας σε κομματάκια
Προαιρετικά αλάτι
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 °C. Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί το βούτυρο, το λάδι και τη ζάχαρη μέχρι να συνδυαστούν καλά. Προσθέστε τα αυγά και τη βανίλια και χτυπήστε.
Σε ένα άλλο μπολ, κοσκινίστε μαζί το αλεύρι, το αλάτι, τo baking powder και τη σκόνη κακάου. Ανακατέψτε απαλά τα ξηρά με τα υγρά συστατικά και μέχρι να συνδυαστούν. Προσθέστε τα τσιπ σοκολάτας.
Χώρισε τα cookies 1 προς 1 και τοποθέτησέ τα πάνω στη λαδόκολλα του ταψιού. Κρατήστε τα σε απόσταση περίπου 5 εκ μεταξύ κάθε cookie. Αν θέλετε, συμπληρώστε με περισσότερα τσιπ σοκολάτας ή αλάτι.
Ψήνουμε για 13-15 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει στο ταψί για 5 λεπτά προτού αφαιρέσετε τα μπισκότα σε μια βάση ψύξης για να ολοκληρώσετε την ψύξη.
Καλή απόλαυση!