Λαβράκι με κόκκινο λάχανο
Υλικά για 4 άτομα:
1 μεγάλο λαβράκι (ζητήστε από τον ψαρά να σας το καθαρίσει)
2 κόκκινες πιπεριές τσίλι
60 γραμμ. τζίντζερ ψιλοκομμένο
50 γραμμ. λεμονόχορτο
5 σκελίδες σκόρδο
2 φύλλα καφίρ λάιμ (σε είδη με έθνικ τρόφιμα) ή 2 φύλλα λάιμ ψιλοκομμένα
Λίγο κόλιανδρο
Λίγο σχοινόπρασο
1 λάιμ
1 λεμόνι
Χυμός από 1 λεμόνι
2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
Αλάτι
1 κόκκινο λάχανο
90 ml σησαμέλαιο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 πρέζα κύμινο
1 κ.σ. θυμάρι
1 κ.σ. ρίγανη
2 κ.σ. σουσάμι
1 λεμόνι κομμένο σε φέτες
Πιπέρι
Λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
1. Σε ένα γουδί χτυπάτε τη 1 πιπεριά τσίλι, το τζίντζερ, το σχοινόπρασο, τη ζάχαρη, το αλάτι, το ελαιόλαδο, το σκόρδο και τα φύλα λάιμ μέχρι να σχηματιστεί μια πάστα.
2. Αλείφετε με αυτήν το ψάρι μέσα έξω.
3. Κόβετε το 1 λεμόνι και το λάιμ σε φέτες και τις τοποθετείτε στην κοιλιά του ψαριού.
4. Αφήνετε το ψάρι να μαριναριστεί στο ψυγείο για 2 ώρες.
5. Ψιλοκόβετε τον κόλιανδρο, το σχοινόπρασο, το λεμονόχορτο και τη 2η πιπεριά τσίλι και τα ανακατεύετε με τον χυμό λεμονιού.
6. Ψήνετε το ψάρι στη σχάρα για 5′ με 7′ περίπου από κάθε πλευρά (ανάλογα με το μέγεθός του), το αφαιρείτε από τη φωτιά και το ραντίζετε με τη βινεγκρέτ. Ετοιμάζετε τη γαρνιτούρα: 7. Κόβετε το λάχανο σε χοντρές φέτες οριζόντια (ώστε να μη διαλυθεί).
8. Ανακατεύετε το σησαμέλαιο με τα υπόλοιπα υλικά και ραντίζετε το λάχανο.
9. Ψήνετε τις φέτες μέχρι να πάρουν χρυσοκάστανο χρώμα.
10. Σερβίρετε με φέτες λεμόνι και ελαιόλαδο.