Υλικά:
Ελαιόλαδο
1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
1 κ.σ. κύμινο σε σκόνη
1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν
1 κ.σ. κουρκουμά
1 μεγάλη χούφτα φρέσκο σπανάκι ή κέιλ ψιλοκομμένο
80 γρ. κόκκινες φακές
100 γρ. κινόα
400 γρ. πελτέ ντομάτας
αλάτι και φρέσκο πιπέρι
λίγο φρέσκο γιαούρτι στραγγιστό ή γιαούρτι καρύδας χωρίς ζάχαρη
Εκτέλεση:
1. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και τα μπαχαρικά για πέντε λεπτά μέχρι να μαλακώσει το καρότο και να ροδίσει το κρεμμύδι.
2. Προσθέτετε το σπανάκι ή το κέιλ, τις φακές και την κινόα και καλύπτετε με τον πελτέ ντομάτας. Αφήνετε το μείγμα να πάρει μια βράση.
3. Αλατοπιπερώνετε όσο θέλετε, καλύπτετε το τηγάνι με ένα καπάκι και σιγοβράζετε για 10-15′ μέχρι να μαλακώσουν οι φακές και η κινόα.
4. Σερβίρετε με λίγο γιαούρτι για να ισορροπήσετε τις έντονες γεύσεις των μπαχαρικών.