Για 4 άτομα
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Προετοιμασία: 45’
Υλικά:
Για τη βάση
100 γραμμ. μπισκότα cookies
50 γραμμ. βούτυρο λιωμένο
Για την κρέμα μασκαρπόνε
250 γραμμ. τυρί μασκαρπόνε
150ml κρέμα γάλακτος
100 γραμμ. ζάχαρη άχνη
χυμός από 1 λεμόνι
1 φύλλο ζελατίνας
Για την κρέμα σοκολάτας
150 γραμμ. κόκκινη σοκολάτα
50 ml κρέμα γάλακτος
Για τη διακόσμηση
100 γραμμ. βατόμουρα
100 γραμμ. σαντιγί
Εκτέλεση:
1. Μουσκεύεις τη ζελατίνα στον χυμό λεμονιού.
2. Σε ένα μπολ τρίβεις τα cookies και τα ανακατεύεις με το βούτυρο μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
3. Ετοιμάζεις την κρέμα μασκαρπόνε: Χτυπάς την κρέμα γάλακτος μέχρι να στέκεται και, συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτεις το τυρί και τη ζελατίνα (προηγουμένως την έχεις ζεστάνει και λιώσει στον φούρνο μικροκυμάτων).
4. Ετοιμάζεις την κρέμα σοκολάτας: Λιώνεις τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, προσθέτεις την κρέμα γάλακτος και την αφήνεςις να κρυώσει.
5. Μοιράζεις σε ποτήρια μια στρώση cookies, μια στρώση κρέμα μασκαρπόνε, μια στρώση κρέμα σοκολάτας και μια στρώση βατόμουρα.
7. Διακοσμείς με σαντιγί και τριμμένη σοκολάτα.
Φωτογράφος, styling: Silvia Palma.