Εύκολες και γρήγορες συνταγές για σούπες που θα κάνουν τις Κυριακές μας πιο ζεστές

Γιατί αυτό είναι το απόλυτο comfort food.

Elle 05 Μαρ. 23
Εύκολες και γρήγορες συνταγές για σούπες που θα κάνουν τις Κυριακές μας πιο ζεστές

Σούπα με κόκκινες φακές & γλυκοπατάτα

σούπες

Για 4 άτομα
Βαθμός δυσκολίας: Μέτριο
Μαγείρεμα: 1 ώρα & 30’

ΥΛΙΚΑ
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα / 1/2 κ.γ.
κύμινο σε σπόρους / 1 κ.γ. κόλιανδρος σε σπόρους / φρέσκα φύλλα
κόλιανδρου / ελαιόλαδο / 4 σκελίδες σκόρδο / 1 πιπεριά τσίλι / 300
γραμμ. φακές κόκκινες / 600 γραμμ.
γλυκοπατάτες ψιλοκομμένες / 750ml
ζωμός λαχανικών / 1 συσκευασία
γάλα καρύδας / χυμός από 1 λεμόνι /
νιφάδες καρύδας αποξηραμένες

ΕΚΤΈΛΕΣΗ
1.Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180ο C.
2.Σε ένα ταψί βάζετε τις γλυκοπατάτες και το κρεμμύδι, πασπαλίζετε με τους σπόρους κύμινου και κόλιανδρου, αλατίζετε, ραντίζετε με ελαιόλαδο και ψήνετε στον φούρνο για 40’.
3.Σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά σοτάρετε το σκόρδο και 1 κομμάτι τσίλι. Προσθέτετε τις φακές, τον ζωμό λαχανικών και το μισό γάλα καρύδας. Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε τη σούπα να μαγειρευτεί για περίπου 15’, μέχρι οι φακές να μαλακώσουν.
4. Ρίχνετε στο σκεύος τα ψημένα λαχανικά (κρατάτε λίγα κομμάτια γλυκοπατάτας στην άκρη) και τα φύλλα κόλιανδρου.
5. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και χτυπάτε το μείγμα με το μίξερ μέσα στο σκεύος μέχρι να έχετε μια κρεμώδη σούπα. Ρίχνετε λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού και προσθέτετε αλάτι και το υπόλοιπο γάλα καρύδας αν χρειάζεται.
6. Σερβίρετε τη σούπα γαρνίροντας τα πιάτα με κομμάτια γλυκοπατάτας, νιφάδες καρύδας και φύλλα κόλιανδρου.

Σούπα με καλαμπόκι & πατάτες

σούπες

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Μαγείρεμα: 45’

ΥΛΙΚΑ
500 γραμμ. καλαμπόκι κατεψυγμένο ή κονσέρβας / 1 κ.σ. ελαιόλαδο / 1 πράσο κομμένο σε λεπτές φέτες
1 κρεμμύδι λευκό ψιλοκομμένο
2 κομμάτια σέλερι ψιλοκομμένα / 2 φύλλαδάφνης / 1 κλωνάρι θυμάρι φρέσκο
2 μέτριες πατάτες κομμένες σε κυβάκια
500ml ζωμός λαχανικών ή κότας/ 150ml γάλα / 50ml κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά
αλάτι / πιπέρι / λίγα κλωνάρια σχοινόπρασο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά σοτάρετε το πράσο, το κρεμμύδι, το σέλερι και τα μυρωδικά για 10’ μέχρι να μαλακώσουν.
2. Προσθέτετε τις πατάτες, το καλαμπόκι και τον ζωμό. Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά.
3. Αφαιρείτε από το σκεύος τα μυρωδικά και χτυπάτε το μισό μείγμα (αν θέλετε πιο πηχτή τη σούπα, βάλτε το όλο) σε μπλέντερ.
4. Το επαναφέρετε στην κατσαρόλα, ρίχνετε το γάλα και την κρέμα γάλακτος (προσθέτετε αν χρειαστεί) και ανακατεύετε. Συνεχίζετε το μαγείρεμα για λίγα λεπτά ακόμη και αλατοπιπερώνετε.
5. Σερβίρετε τη σούπα και τη γαρνίρετε με το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και κόκκους καλαμποκιού.

Σούπα με κάρι, κουνουπίδι & ρεβίθια

σούπες

Για 4 άτομα
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Μαγείρεμα: 50′

ΥΛΙΚΑ
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο / 1 πράσο κομμένο σε λεπτές φέτες / 2 σκελίδες σκόρδο / 4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 γλυκοπατάτα / 1/2 κουνουπίδι / 1/2 κ.γ. κουρκουμάς / 1/4 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο / 1/2 κ.σ. κόκκινο κάρι σε κρέμα
250ml γάλα καρύδας / 1 κ.σ. πελτές ντομάτας / 200 γραμμ. ρεβίθια βρασμένα
700ml ζωμός λαχανικών ή νερό / φρέσκος κόλιανδρος / 2 σκελίδες σκόρδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σε μια βαθιά κατσαρόλα με ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά σοτάρετε το κρεμμύδι και το πράσο μέχρι να γίνουν διάφανα. Ρίχνετε το σκόρδο, ανακατεύετε και μαγειρεύετε για 2-3’ ακόμη. Προσθέτετε τα μπαχαρικά (κάρι, κουρκουμά και τζίντζερ), την ντομάτα, τη γλυκοπατάτα και το κουνουπίδι. Αλατοπιπερώνετε, βάζετε τον ζωμό ή το νερό, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε το σκεύος και αφήνετε τα λαχανικά να
βράσουν για μερικά λεπτά.
2.Ρίχνετε στην κατσαρόλα τα ρεβίθια και ανακατεύετε. Έπειτα από 5’, προσθέτετε το γάλα καρύδας, σκεπάζετε το σκεύος και αφήνετε το φαγητό να βράσει για περίπου 20’.
3. Ξεσκεπάζετε την κατσαρόλα, ανακα]τεύετε και αφήνετε τη σούπα στην άκρη για λίγα λεπτά ώστε να σφίξει.
4. Τη σερβίρετε καυτή και γαρνίρετε τα πιάτα με φύλλα κόλιανδρου και ψιλοκομμένο σκόρδο.
Tip: Μπορείτε να συνοδεύσετε αυτή τη σούπα με ρύζι, κινόα ή κουσκούς

Σούπα με ντομάτες, πιπεριές, κατσικίσιο τυρί & πέστο

σούπες

Για 4-6 άτομα
Βαθμός δυσκολίας:Εύκολο
Μαγείρεμα: 50’

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό ώριμες ντομάτες / 2 κόκκινες
πιπεριές / 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο / 1σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
ελαιόλαδο / 1 πρέζα ζάχαρη / φρέσκος βασιλικός / θυμάρι / 500ml ζωμός λαχανικών ή κότας
150 γραμμ. κατσικίσιο τυρί / πέστο βασιλικού / αλάτι /πιπέρι /

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200ο C.
2. Πλένετε τις ντομάτες και τις κόβετε στα 4.
3. Σε ένα ταψί βάζετε τις ντομάτες, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το θυμάρι, ρίχνετε ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.
4. Σε ένα άλλο ταψί βάζετε τις πιπεριές.
5. Τοποθετείτε και τα δύο ταψιά στον φούρνο για 30’ ή μέχρι οι ντομάτες και το κρεμμύδι να καραμελώσουν και οι πιπεριές να ψηθούν από όλες τις πλευρές. Τα βγάζετε από τον φούρνο και τα
αφήνετε να κρυώσουν.
6. Ξεφλουδίζετε τις πιπεριές και αφαιρείτε τους σπόρους.
7. Χτυπάτε στο μπλέντερ τα λαχανικά μέχρι να έχετε μια απαλή κρέμα και προσθέτετε τον ζωμό.
8.Αδειάζετε το μείγμα σε μια βαθιά κατσαρόλα, αλατοπιπερώνετε και μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά για 10-15’.
9. Σερβίρετε τη σούπα και γαρνίρετε τα πιάτα με το τυρί, το πέστο και φύλλα φρέσκου βασιλικού

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: PATRY GARCIA PY

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT