Menu

Ένα ριζότο με σπαράγγια για όσες αγαπούν τα vegetarian πιάτα

Ένα χορτοφαγικό πιάτο ιδανικό για τις βραδιές στο μπαλκόνι που θα απολαύσεις με ένα ποτήρι λευκό κρασί.

Φώτο: waitrose.com

Υλικά:
175 γρ. φρέσκα φασολάκια
175 γρ. φρέσκο αρακά
150 γρ. σπαράγγια κομμένα σε κομμάτια των 3 εκ.
1 κύβο λαχανικών
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κομμάτι σέλερι ψιλοκομμένο
250 γρ. ρύζι για ριζότο
75 ml. βερμούτ
3 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
25 γρ. βούτυρο
25 γρ. φρέσκο μαιντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:
1. Βάζετε τα φασολάκια, τον αρακά και τα σπαράγγια σε βραστό νερό για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Στραγγίζετε και κρατάτε το νερό.
2. Βάζετε το νερό των λαχανικών σε μια κατσαρόλα, προσθέτετε τον κύβο λαχανικών. Προσθέτετε νερό μέχρι να έχετε 1,5 λίτρο ζωμού.
3. Σε αντικολλητική κατσαρόλα σοτάρε το κρεμμύδι και το σέλερι σε μέτρια φωτιά για 3′. Προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε καλά πριν προσθέσετε το βερμούτ.
4. Προσθέτετε τον ζωμό στην κατσαρόλα με μια κουτάλα, μια κουταλιά την φορά και ανακατεύετε καλά μέχρι να απορροφηθεί πριν προσθέσετε την επόμενη. Υπολογίστε γύρω στα 15-20′.
5. Όταν το ρύζι είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέτετε τα φασολάκια, τον αρκά και τα σπαράγγια και βράζετε για 2-3′ λεπτά ακόμα.
6. Τέλος προσθέτετε την παρμεζάνα και το βούτυρο, αλατοπιπερώνετε και γαρνίρετε με τον μαιντανό πριν το σερβίρισμα.

Θέλετε περισσότερες ιδέες; Επισκεφθείτε το www.waitrose.com

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Search