Υλικά:
1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
1/2 φλιτζάνι τρίμμα ψωμιού
4 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
3 κουταλιά της σούπας Worcestershire σος
1 κουταλιά του γλυκού σκόνη μουστάρδας
1 αυγό
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
200 γραμμάρια λευκά μανιτάρια
1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε λεπτές φέτες
2 1/2 φλιτζάνια ζωμός βοδινού
1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουερ
1 κουταλιά της σούπας νερό
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξε το μοσχαρίσιο κιμά, το τρίμμα ψωμιού, 2 κουταλιές από την κέτσαπ, 1 κουταλιά από την σος Worcestershire, την σκόνη μουστάρδας, το αυγό, αλάτι και πιπέρι και ανακάτεψε καλά με τα χέρια σου μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Όταν είναι έτοιμο, σχημάτισε 4 μεγάλους, οβάλ κεφτέδες.
2. Ζέστανε σε μέτρια φωτιά το βούτυρο, τοποθετώντας το σε ένα μεγάλο τηγάνι. Ρίξε τους κεφτέδες στο καυτό βούτυρο και τηγάνισέ τους μέχρι να αρχίσουν να γίνονται τραγανοί. Αφαίρεσέ τους από την φωτιά και τοποθέτησέ τους σε ένα πιάτο με αντικολλητικό χαρτί, το οποίο θα απορροφήσει τα περιττά λίπη και θα τους διατηρήσει τραγανούς.
3. Στο ίδιο τηγάνι, ρίξε το λάδι, το κρεμμύδι και τα μανιτάρια και μαγείρεψέ τα μέχρι να μαλακώσουν αρκετά. Μόλις είναι έτοιμα, βάλ΄τα σε ένα πιάτο και άφησέ τα στην άκρη.
4. Για να φτιάξεις την σάλτσα, πρόσθεσε στο τηγάνι, τον ζωμό του βαδινού, 2 κουταλιές κέτσαπ και 2 κουταλιές Worcestershire σος. Σε ένα μικρό μπολ, ανακάτεψε το νερό με το κορν φλάουρ, έως ότου ομογενοποιηθούν. Ρίξε το μείγμα στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας και χαμήλωσε την φωτιά. Ανακάτεψε καλά και στην συνέχεια πρόσθεσε τα μανιτάρια και τους κεφτέδες στο τηγάνι. Άφησε το φαγητό να σιγοβράζει μέχρι να πήξει η σάλτσα. Σέρβιρέ το πάνω σε σπιτικό πουρέ πατάτας.
Περισσότερες συνταγές στο: therecipecritic.com.