Υλικά:
Κρούστα απο μπισκότα
½ φλιτζάνι αλατισμένο βούτυρο μαλακό
¾ φλιτζάνι ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1 ¼ φλιτζάνι αλεύρι
2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Frosting απο τυρί κρέμα
220γρ. μαλακό τυρί κρέμα
2/3 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά της σούπας στιγμιαία κρέμα βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση:
Κρούστα από μπισκότα:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 250 βαθμούς. Χρησιμοποιώντας μίξερ, χτυπήστε μαζί το βούτυρο και την ζάχαρη μέχρι να γίνει ελαφριά και κρεμώδης. Προσθέστε το αυγό και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν.
Προσθέστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν, περίπου 2 λεπτά. Πιέστε τη ζύμη ομοιόμορφα σε ένα ταψί πίτσας και τοποθετήστε επάνω ένα χαρτί για μπισκότα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κοφτερό μαχαίρι για να κόψετε τις άκρες ή να τα αφήσετε για πιο ρουστίκ εμφάνιση. Ψήνουμε για 12-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Αφήστε τη βάση να κρυώσει εντελώς.
Frosting από τυρί κρέμα:
Χτυπάμε το τυρί κρέμας, τη ζάχαρη άχνη, τη σκόνη πουτίγκας και τη βανίλια μαζί μέχρι να μαλακώσουν και ελαφριά. Απλώστε ομοιόμορφα σε όλη την κρούστα. Προετοιμάστε τα φρούτα σας ξεπλένοντας και αφήνοντάς τα να στραγγίξουν εντελώς. Κόψτε και απλώστε τα στην πίτσα όπως θέλετε. Εάν θέλετε το γυαλιστερό topping μιας τάρτας φρούτων, ανακατέψτε μερικές κουταλιές της μαρμελάδας βερίκοκο με λίγο νερό και στη συνέχεια απλώστε τη πάνω στα φρούτα. Σερβίρετε αμέσως.