Για 4 άτομα
Προετοιμασία: 20’
Μαγείρεμα: 20’
Υλικά
4 φιλέτα φρέσκος σολομός
1 σκελίδα σκόρδο καθαρισμένη και ψιλοκομμένη
1 κομμάτι τζίντζερ 2 εκ. καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας μέλι
3 κουταλιές της σούπας γλυκιά σόγια σος
4 κουταλιές της σούπας ζωμός λιναρόσπορου
1 λάιμ κομμένο στα 4
1 μικρό μπρόκολο
1 ματσάκι λευκά και κόκκινα ραπανάκια
4 χούφτες μαϊντανός
Για τη σος
1 κουταλιά της σούπας μέλι
Χυμός και ξύσμα από 1 λάιμ
2 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200ο C.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε το σκόρδο, το τζίνζερ και το μέλι. Αλείφετε τα φιλέτα σολομού με μείγμα και τα περνάτε από τον λιναρόσπορο μέχρι να καλυφθούν.
Στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε το ψάρι για 15’.
Ετοιμάζετε τη σαλάτα: Ρίχνετε το μπρόκολο σε αλατισμένο νερό που βράζει για 5’ και το κόβετε σε φουντίτσες. Πλένετε τα ραπανάκια και τα κόβετε σε λεπτές ροδέλες.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε το μπρόκολο, τα ραπανάκια, τα βλαστάρια και τις φέτες λεμονιού.
Ετοιμάζετε τη σος: Ανακατεύετε όλα τα υλικά, ραντίζετε τη σαλάτα και σερβίρετε μαζί με τα ζεστά φιλέτα σολομού. Διακοσμείτε το πιάτο με τον μαϊντανό.
Tip: Ο σολομός, άγριος ή ιχθυοτροφείου, είναι άριστη πηγή ω-3 λιπαρών.