Κέικ σοκολάτας με μάνγκο
Υλικά
Για το κέικ σοκολάτας
400 γραμμ. μαύρη σοκολάτα
200 γραμμ. γιαούρτι
50 ml ηλιέλαιο
200 γραμμ. σιρόπι αγαύης
100 γραμμ. αλεύρι
50 γραμμ. κακάο σε σκόνη
1 πρέζα αλάτι
Βούτυρο και αλεύρι για τη φόρμα
Για την ganache από μάνγκο
200 γραμμ. μασκαρπόνε
1 μάνγκο
150 γραμμ. κάσιους
1 βανίλια σε σκόνη
φουντούκια για γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Για το κέικ: 1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180ο C .
2. Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και την ανακατεύετε με τη γλυκοπατάτα. Προσθέτετε το γιαούρτι, το ηλιέλαιο και το σιρόπι αγαύης και αναμειγνύετε καλά. 4. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το κακάο και το αλάτι και τα προσθέτετε στο προηγούμενο μείγμα. 5. Μοιράζετε το μείγμα σε 2 φόρμες για κέικ (τις βουτυρώνετε και τις αλευρώνετε ελαφρά) και ψήνετε για 15’. Η κρούστα πρέπει να ροδίσει και το εσωτερικό να παραμείνει υγρό.
Για την ganache από μάνγκο: 1. Ανακατεύετε το μισό μάνγκο με τα κάσιους και φτιάχνετε πουρέ. 2. Προσθέτετε το μασκαρπόνε και τη βανίλια και χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.