Scones με καρότο και αμύγδαλο
Για 8 scones
Ετοιμάζετε την ζύμη από την προηγούμενη και την βάζετε στο ψυγείο. Το πρωί θα απολαύσετε φρεκοψημμένα scones που θα είναι έτοιμα σε 10 λεπτά!
200 γρ. αλεύρι σίτου
200 γρ. αλεύρι σίκαλης
2 κ.γ. μαγειρική σόδα
1/2 κ.γ. αλάτι
50 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
200 ml γάλα
400 γρ. τριμμένο καρότο
100 γρ. ψιλοκομμένα αμύγδαλο
Εκτέλεση:
1. Ανακατεύετε τα αλεύρια, την σόδα και το αλάτι σε ένα μπολ.
2. Προσθέτετε το βούτυρο, το γάλα, τα καρότα και τα αμύγδαλα.
3. Ανακατεύετε πολύ καλά ώστε να δημιουργηθεί μια ζύμη. Την αφήνετε στο ψυγείο όλη νύχτα.
4. Διαιρείτε την ζύμη σε 8 μικρά scones, τα βάζετε πάνω σε ταψί με χαρτί ψησίματος και ψήνετε για 10-12′ στους 225 °C.
5. Σερβίρετε με τυρί κρέμα και μαρμελάδα.