Υλικά:
4 πατάτες
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
2 φλιτζάνια τυρί τσένταρ κομμένο
6 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο και μαγειρεμένο
Πράσινα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
Sour cream για σερβίρισμα προαιρετικά
Εκτέλεση:
Πλύνε τις πατάτες. Στη συνέχεια προθέρμανε το φούρνο στους 400 βαθμούς. Τρύπησε τις πατάτες με ένα πιρούνι και ψήσε για μια ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν. Εναλλακτικά μαγειρέψτε στο φούρνο μικροκυμάτων για 5 λεπτά κάθε πατάτα. Άσε τις πατάτες στην άκρη να κρυώσουν. Κόψε τις πατάτες στη μέση.
Σκάψε με ένα κουτάλι τις πατάτες αφήνοντας περίπου ¼ ίντσα κατά μήκος των πλευρών.
Τοποθέτησε τις πατάτες σε ένα φύλλο ψησίματος προς τα πάνω και πέρασε τις με ελαιόλαδο και αλατοπίπερο.
Ψήσε για περίπου 10 λεπτά και στην συνέχεια αναποδογύρισε από την άλλη πλευρά και ψήσε ξανά για άλλα 10 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα.
Αφαίρεσε από το φούρνο και προσθέστε το τυρί.
Ξανά βάλε τις πατάτες στο φούρνο για 2-3 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί. Πρόσθεσε στην κορυφή το μπέικον, τα πράσινα κρεμμύδια και την σάλτσα της επιλογής σου.