Συνταγή για το πιο νόστιμο γλυκόξινο χοιρινό
Υλικά:
Λάδι για τηγάνισμα
1 κιλό χοιρινό φιλέτο κομμένο σε κομμάτια
Αλατοπίπερο
1/2 φλιτζάνι αραβοσιτάλευρο
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κομμάτια
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κομμάτια
1 μικρό κρεμμύδι κομμένο
1 ανανάς κομμένος σε κομμάτια
Υλικά για την γλυκόξινη σάλτσα:
2/3 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
4 κουταλιές κέτσαπ
1/4 φλιτζάνι λευκό ξύδι
1/4 φλιτζάνι ξύδι μήλου
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι σκόρδου
1 κουταλιά της σούπας σόγια
1 κουταλιά της καλαμποκάλευρο και ψιλοκομμένα κρεμμύδια για γαρνιτούρα.
Εκτέλεση:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα πρόσθεσε το λάδι και άφησε να ζεσταθεί στους 350 βαθμούς.
Αλατοπιπέρωσε το χοιρινό και και πάναρε το με το καλαμποκάλευρο.
Πρόσθεσε το χοιρινό στο ζεστό λάδι και μαγείρεψε το μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό , περίπου 3-4 λεπτά. Αφαίρεσε το και άφησε το στην άκρη σε ένα πιάτο.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα πρόσθεσε το ελαιόλαδο, το πιπέρι και το κρεμμύδι και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.
Σε ένα μικρό μπολ χτύπησε ελαφρά τη ζάχαρη, το κέτσαπ, το ξύδι, τη σάλτσα σόγιας, το αλάτι και το καλαμποκάλευρο
Πρόσθεσε το χοιρινό και τον ανανά πίσω στο τηγάνι με τις πιπεριές και ρίξτε τη σάλτσα στην κορυφή. Αφήστε να σιγοβράσει μέχρι να θερμανθεί. Γαρνίρουμε με σουσάμι και πράσινα φρέσκα κρεμμύδια.