Υλικά:
1 φλιτζάνι κινόα
1 1/2 φλιτζάνια νερό, με μια πρέζα αλάτι
3 φλιτζάνια καρότο, ψιλοκομμένο
1-2 φλιτζάνια σέλερυ, ψιλοκομμένο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
1 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα, καβουρδισμένα
1/2 κουτ. του γλυκού πιπέρι καγιέν
1/4 φλιτζάνι μηλόξυδο
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κουτ. της σούπας μέλι
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράσε την κινόα σε αλατισμένο νερό για περίπου 12 λεπτά ή ως ότου απορροφηθεί εντελώς το νερό. Μόλις η κινόα είναι έτοιμη, απόσυρέ την από την φωτιά και άφησέ την στην άκρη να κρυώσει καλά.
Ενώ βράζεις την κινόα, φτιάξε την βινεγκρέτ. Τοποθέτησε το μηλόξυδο, το ελαιόλαδο, το μέλι και το αλατοπίπερο σε ένα μικρό μπολ και ανακάτεψε καλά, μέχρι να υλικά να ομογενοποιηθούν.
Πρόσθεσε σε ένα μεγάλο μπολ τα καρότα, τα κρεμμυδάκια, το κόλιανδρο, το σκόρδο και τα αμύγδαλα. Πασπάλισέ τα με την βινεγκρέτ που μόλις έφτιαξες και ανακάτεψε καλά.