Η λαχταριστή σούπα που πρέπει να δοκιμάσεις το weekend

Αυτή η βελούδινη συνταγή με το κουνουπίδι και το κάρυ είναι αυτό ακριβώς που πρέπει να φτιάξεις σήμερα.

Elle 09 Απρ. 22
Η λαχταριστή σούπα που πρέπει να δοκιμάσεις το weekend

Υλικά

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 μέτριο προς μεγάλο μήλο, ψιλοκομμένο
4-5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 1/2 κουταλιές της σούπας φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο
1 μέτριο κουνουπίδι, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
2 1/2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
2 κουταλάκια του γλυκού κάρυ σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού ξερό κόλιανδρο
1/4 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3/4 φλιτζάνι γάλα καρύδας

Εκτέλεση

1. Ρίξε το ελαιόλαδο σε μια βαθιά κατσαρόλα και ζέστανέ το σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Πρόσθεσε το κρεμμύδι και σόταρέ το για 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια, πρόσθεσε το σκόρδο, το τζίντζερ, το μήλο και συνέχισε το σοτάρισμα. Χαμήλωσε τη φωτιά μέχρι τα υλικά να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα, δηλαδή περίπου 5 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα, ρίξε στη κατσαρόλα το κουνουπίδι, το κάρυ, το ζωμό λαχανικών, τον κόλιανδρο, το κουρκουμά και το αλάτι και ανακάτεψε καλά.
2. Συνέχισε το βρασμό μέχρι το κουνουπίδι να μαλακώσει αρκετά. Για αυτή τη διαδικασία θα χρειαστείς περίπου 15 με 20 λεπτά/
3. Χρησιμοποίησε ένα μίξερ χειρός για να μετατρέψεις τη σούπα σου σε βελουτέ.
4. Μόλις βεβαιωθείς πως όλα τα υλικά έχουν ενοποιηθεί πλήρως, πρόσθεσε στην κατσαρόλα το γάλα καρύδας και το χυμό από ένα lime και ανακάτεψε καλά.

Διάβασε ακόμα περισσότερες λαχταριστές συνταγές στο feastingathome.com.
Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT