Υλικά:
1 συσκευασία σπαγγέτι
1 κιλό γαρίδες, καθαρισμένες
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
200 γραμμάρια λευκά μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φέτες
3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
1/2 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα Dijon
2 κουταλιές του γλυκού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές του γλυκού χυμό λεμόνι
1/3 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
Αλάτι και πιπέρι
Τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση:
1. Βράσε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.
2. Βάλε το λάδι και το βούτυρο σε ένα τηγάνι και ζέστανέ το σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Όταν είναι καυτό, πρόσθεσε στο τηγάνι τα μανιτάρια και μαγείρεψέ τα 5-6 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα βάλ’τα σε ένα πιάτο.
3. Βγάλε το τηγάνι από τη φωτιά. Πρόσθεσε σε αυτό το σκόρδο, τη μουστάρδα, το αλεύρι, τον χυμό λεμονιού και τον ζωμό. Βάλε ξανά το τηγάνι στη φωτιά και βράσε μέχρι το μείγμα να αρχίσει να πήζει.
4. Μόλις αρχίσει να σχηματίζει μπουρμπουλήθρες, πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος και ανακάτεψε καλά.
5. Μόλις η σάλτσα αρχίσει να ομογενοποιείται, ρίξε σε αυτή τις γαρίδες και τα μανιτάρια. Βράσε για περίπου 5 λεπτά ακόμα και έπειτα πρόσθεσε τα βρασμένα μακαρόνια.
6. Σέρβιρε την μακαρονάδα σε μια μεγάλη πιατέλα και πασπάλισε με άφθονη τριμμένη παρμεζάνα.
Περισσότερες συνταγές στο: therecipecritic.com.