Υλικά για 4 άτομα
16 γαρίδες, 300 γραμμ. ρύζι, 250 γραμμ. φρέσκο αρακά, 250 γραμμ. φασόλια
200 γραμμ. φρέσκα φασολάκια κομμένα, 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
2 κ.σ. κάρυ σε σκόνη, 1 κ.γ. σαφράν, 100 γραμμ. κάσιους
30 γραμμ. βούτυρο, 10 γραμμ. Μαϊντανός ψιλοκομμένος (μόνο τα φύλλα)
20 γραμμ. σταφίδες
1 ξυλαράκι κανέλας
650 ml νερό
Αλάτι
Εκτέλεση
1. Μουσκεύετε τις σταφίδες σε χλιαρό νερό για 10′.
2. Βράζετε τα φασόλια σε αλατισμένο νερό για 2′, τα στραγγίζετε και τα ξεφλουδίζετε.
3. Καθαρίζετε τις γαρίδες και πετάτε τα κεφάλια.
4. Ξεπλένετε το ρύζι μέχρι το νερό να είναι καθαρό.
5. Λιώνετε 20 γραμμ. βούτυρο σε μια κατσαρόλα, ρίχνετε το κρεμμύδι και το αφήνετε να μαραθεί σε χαμηλή φωτιά.
6. Προσθέτετε το ρύζι και το αφήνετε να πάρει βράση για 1′.
7. Ρίχνετε το κάρυ, τον αρακά, τα φασόλια, τα φρέσκα φασολάκια, τις σταφίδες και την κανέλα. Αλατίζετε λίγο και προσθέτετε το νερό.
8. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και χαμηλώνετε τη φωτιά.
9. Λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε τις γαρίδες σε δυνατή φωτιά για 3′ μαζί με τα κάσιους.
10. Διαλύετε το σαφράν σε ένα φλιτζάνι χλιαρό νερό και το προσθέτετε στο ρύζι λίγο πριν το τέλος του μαγειρέματος. .
11. Προσθέτετε τις γαρίδες και τα κάσιους, ανακατεύετε και σερβίρετε.