για 4 άτομα
προετοιμασία 10′
μαγείρεμα 20′
Υλικά:
3 κολοκυθάκια
6 καρότα
2 πατάτες ή γλυκοπατάτες
100 ml γάλα καρύδας
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 σκελίδες σκόρδο
1 κρεμμύδι
2 μεγάλες κ.σ. κάρυ σε σκόνη
1 κ.γ. κόλιαντρο σε σκόνη
1 κ.γ. τζίντζερ τριμμένο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
φρέσκο πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια και πολτοποιείτε το σκόρδο. Τα ρίχνετε στο τηγάνι μαζί με τα μπαχαρικά και τσιγαρίζετε ανακατεύοντας διαρκώς.
2. Προσθέτετε το κάρυ σε σκόνη και το γάλα καρύδας. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε στην άκρη.
3. Καθαρίζετε τις πατάτες ή τις γλυκοπατάτες και τα καρότα. Κόβετε τα λαχανικά σε κομμάτια. Μαγειρεύετε τις πατάτες στον ατμό για 10 και προσθέτετε τα καρότα και τα κολοκυθάκια. Μαγειρεύετε για 10′ ακόμα. Τα λαχανικά πρέπει να έχουν ψηθεί αλλά να παραμένουν λίγο τραγανά.
4. Προσθέτετε τη σος στα λαχανικά, ανακατεύετε καλά, αφήνετε να ζεσταθεί σε χαμηλή φωτιά για 10′ και σερβίρετε αμέσως.