Υλικά:
400 γραμμ. μικρά κανελόνια (paccheri)
100 γραμμ. τόνος σε ελαιόλαδο
600 γραμμ. κίτρινια ντοματίνια κομμένα σε κύβους
20 γραμμ. κάπαρη
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 μικρή κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
150 ml λευκό κρασί
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 χούφτα φύλλα βασιλικού
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο σοτάρετε το σκόρδο και την πιπεριά. Σβήνετε με κρασί και περιμένετε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτετε τον τόνο, αφού τον έχετε πρώτα σουρώσει από το λάδι του, τα ντοματίνια και την κάπαρη. Ανακατεύετε, αλατοπιπερώνετε και μαγειρεύετε σε σιγανή φωτιά για 20′.
Βράζετε τα κανελόνια σε αλατισμένο νερό, τα στραγγίζετε και τα ρίχνετε στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύετε και πασπαλίζετε με τον βασιλικό.