Υλικά
1 πακέτο ριγκατόνι
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1/2 φλιτζάνι ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 φλιτζάνια γάλα
2 φλιτζάνια πουρέ κολοκύθας
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Αποξηραμένα φύλλα φασκόμηλου
Εκτέλεση
1. Βράσε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.
2. Σε μέτρια φωτιά, λιώσε το βούτυρο και στην συνέχεια πρόσθεσε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τσιγάρισέ τα για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Έπειτα ρίξε στο τηγάνι το αλεύρι, ανακατεύοντας διαρκώς και σταδιακά προσέθετε το γάλα. Μόλις η σάλτσα αρχίζει να πήζει, ρίξε στο τηγάνι την κολοκύθα και το αλάτι και συνέχισε το ανακάτεμα. Μετά από 5-7 λεπτά, που η σάλτσα θα αρχίζει να κοχλάζει, χαμήλωσε την φωτιά και πασπάλισε με την τριμμένη παρμεζάνα.
3. Σε ένα τηγάνι, ρίξε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και τηγάνισε τα φύλλα φασκόμηλου σε υψηλή θερμοκρασία, μέχρι να γίνουν τραγανά.
4. Στράγγισε τα μακαρόνια και ρίξε τα πάλι στην κατσαρόλα. Πρόσθεσε από πάνω την σάλτσα και το φασκόμηλο, ανακάτεψε καλά και σέρβιρε σε μικρά μπολ.
Περισσότερες συνταγές στο: foodess.com.