Υλικά:
175γρ. πατζάρια βρασμένα και καθαρισμένα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
100 γρ. φακές
1 κλωναράκι φρέσκο θυμάρι
μια μικρή χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ώριμο αχλάδι
100 γρ. κατσικίσιο τυρί
2 χούφτες άγρια ρόκα
μερικά καρύδια κομμένα σε κομμάτια για την γαρνιτούρα
αλάτι και πιπέρι
για το ντρέσινγκ:
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. καρυδέλαιο
1 κ.σ. κόκκινο ξύδι
Εκτέλεση:
1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και τσιγαρίζετε το κρεμμυδάκι με το σκόρδο σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε 300ml νερό, το θυμάρι, μισή κουταλιά του γλυκού αλάτι και αρκετό μαύρο πιπέρι και αφήνετε να βράσουν για 23′. Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε μικρή ποσότητα νερού ακόμα αλλά το ζητούμενο είναι να απορροφηθεί εντελώς το νερό. Αφήνετε τις φακές να κρυώσουν και προσθέτετε τον άνηθο.
2. Πλένετε και κόβετε σε λεπτές φέτες το αχλάδι χωρίς να αφαιρέστε την φλούδα. Κόβετε το τυρί σε 4 κομμάτια. Ζεσταίνετε ένα τηγάνι στη φωτιά και ψήνετε το τυρί και από τις δύο μεριές. Αναμιγνύετε το ελαιόλαδο με το καρυδέλαιο και το ξύδι για να φτιάξετε το ντρέσιγνκ.
3. Σερβίρετε τις φακές σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτετε την ρόκα. Προσθέτετε στο πιάτο σας τα πατζάρια κομμένα σε φέτες, το αχλάδι και το κατσικίσιο τυρί. Ραντίζετε με το ντρέσιγνκ και προσθέτετε τα καρύδια πριν σερβίρετε.