Υλικά:
Για τη βάση
3/4 φλιτζάνι βούτυρο μαλακό
2/3 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1- 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για την γέμιση λεμονιού
4 μεγάλα αυγά
1- 1/3 φλιτζάνια ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα λεμονιού (περίπου 2 μεγάλα λεμόνια)
2/3 φλιτζάνια φρέσκο χυμό λεμονιού από 3 έως 4 μεγάλα λεμόνια
1/3 φλιτζάνι γάλα
Επιπλέον ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Απλώνουμε λίγο βούτυρο σε ένα τηγάνι 9×13 και το αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χρησιμοποιούμε ένα μίξερ χειρός, χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αναμειχθούν καλά. Προσθέτουμε αργά όσο χτυπάμε το 1 και ½ φλιτζάνι αλεύρι.
Απλώνουμε τη ζύμη στο ταψί που έχουμε βουτυρώσει και ψήνουμε για 18-20 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Κατά το ψήσιμο, σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε ε τα αυγά, τη ζάχαρη, το ξύσμα, το χυμό λεμονιού, το γάλα και το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι να αφρίσει. Ρίχνουμε πάνω από την καυτή κρούστα.
Γυρίζουμε το φούρνο στους 325 βαθμούς και ψήνουμε για άλλα 18-20 λεπτά έως ότου το πάνω μέρος αποκτήσει ένα ροδαλό χρώμα .Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο, περιμένουμε να κρυώσει και στην συνέχεια πασπαλίζουμε την κορυφή με επιπλέον ζάχαρη άχνη. Κόβουμε σε ράβδους και τοποθετούμε στο ψυγείο τα υπόλοιπα κομμάτια.
Ανακάλυψε ακόμα περισσότερες συνταγές στο therecipecritic.com.