Τώρα που νυχτώνει νωρίτερα μειώνεται και η διάθεσή μας για εξόδους μετά το γραφείο και το μόνο που θέλουμε είναι να χαλαρώσουμε στο σπίτι με καλή παρέα. Γιατί λοιπόν να μην δώσεις μια gourmet πινελιά στην βραδιά αναλαμβάνοντας το φαγητό;
Υλικά:
400 γρ. ντοματίνια
2 κ.σ. κάπαρη
1 κ.σ. ρίγανη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
5 φύλλα κρούστας που θα αλείψεις με ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200ºC.
2. Κόβετε τα ντοματίνια στην μέση και ανακατεύετε με την κάπαρη, την ρίγανη, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.
3. Απλώνετε χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί και πάνω τοποθετείτε τα φύλλα κρούστας.
4. Βάζετε την γέμιση στο κέντρο και διπλώνετε τα φύλλα μέχρι να σχηματιστεί μια κυκλική τάρτα.
5. Αλείφετε με ελαιόλαδο και ψήνετε για 25-30′.
6. Όταν ψηθεί η τάρτα πασπαλίζετε με φρέσκια ρίγανη και ραντίζεται με το υπόλοιπο μείγμα με ελαιόλαδο που έμεινε.
7. Σερβίρετε με μια δροσερή σαλάτα και λευκό κρασί.