Υλικά:
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
2/3 φλιτζάνι γάλα
1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
3 μπανάνες, πολτοποιημένες
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, λιωμένο
Ψιλοκομμένα φιστίκια πεκάν για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξε το αλεύρι, το baking powder, την ζάχαρη, το αλάτι, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Πρόσθεσε σιγά σιγά το γάλα και την βανίλια, ανακατεύοντας διαρκώς. Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα, ρίξε στο μπολ και την λιωμένη μπανάνα και το βούτυρο και συνέχισε το ανακάτεμα.
Ζέστανε λίγο βούτυρο σε ένα τηγάνι. Μόλις ζεσταθεί αρκετά, ρίξε 1 μεγάλη κουταλιά από το μείγμα που έφτιαξες στο κέντρο του τηγανιού και άφησέ το να ψηθεί 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Μόλις πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα, αφαίρεσέ το από το τηγάνι. Επανάλαβε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα.