Ποιο χρώμα φέρνει κακή τύχη σε μια κουζίνα; Ο δημοφιλής τόνος που οι spiritual experts αποφεύγουν

Ορισμένες χρωματικές τάσεις επηρεάζουν αρνητικά την κουζίνα σου. Αυτή είναι η απόχρωση που οι ειδικοί αποφεύγουν να χρησιμοποιούν στον χώρο τους.

Elle 24 Σεπ. 22
Ποιο χρώμα φέρνει κακή τύχη σε μια κουζίνα; Ο δημοφιλής τόνος που οι spiritual experts αποφεύγουν

Το να γνωρίζεις ποιο χρώμα φέρνει κακή σε μια κουζίνα μπορεί να μην είναι στην κορυφή της λίστας προτεραιοτήτων σου όταν βάφεις το χώρο σου. Ωστόσο, οι spiritual experts προειδοποιούν ότι η επιλογή σου έχει αντίκτυπο και πέρα από την αισθητική του.

Όταν διαλέγεις χρώματα για την κουζίνα σου, μπορείς να αναζητήσεις μια απόχρωση που να τονώνει την παραγωγικότητα, να προκαλεί συζήτηση και να συμπληρώνει το συνολικό design του σπιτιού σου, θα πρέπει όμως να σε κάνει να νιώθεις και καλά. Κι ενώ υπάρχει ένα διαρκώς αυξανόμενο ενδιαφέρον για τη ψυχολογία και την επίδραση του χρώματος στον ψυχισμό μας, η πνευματική μας ευημερία παραμένει ένας σχετικά ενεξερεύνητος τομέας, που περιλαμβάνει και το χρώμα που φέρνει κακή τύχη στην κουζίνα μας.

Η απάντηση, δυστυχώς, είναι το γκρι, μία απόχρωση που έχει κυριαρχήσει τα τελευταία χρόνια στις χρωματικές τάσεις για την κουζίνα. Τι κάνει όμως αυτόν τον τόνο τόσο αμφιλεγόμενο στον ψυχικό κόσμο; Εδώ, οι ειδικοί εξηγούν γιατί αυτός ο τόνος μπορεί να σου φέρει κακή τύχη στο πιο πολυσύχναστο δωμάτιο του σπιτιού σου.

κουζίνα
Image credit: Future / Darren Chung

«Το γκρι είναι το χρώμα που δεν θα κάνει κανέναν να αισθάνεται ασφάλεια και σιγουριά στην κουζίνα», προειδοποιεί η Yulia Winslow, συγγραφέας και ειδική αστρολόγος από το Pisces Club. Σύμφωνα με την ίδια, η κουζίνα είναι το χειρότερο μέρος για να βάλουμε γκρι, καθώς εκεί φτιάχνουμε και τρώμε φαγητό. Επομένως, η εύρεση ασφάλειας σε αυτό το δωμάτιο είναι ζωτικής σημασίας. «Η ασφάλεια είναι μια από τις πιο σημαντικές λειτουργίες αυτού του τμήματος του σπιτιού. Θα συνιστούσα λοιπόν να αποφεύγετε το γκρι στην κουζίνα», προσθέτει.

Γενικά, χρώματα όπως το γκρι, το καφέ ή το μαύρο θα πρέπει να αποφεύγονται στην κουζίνα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το καφέ μπορεί να υποδηλώνει βρωμιά ή μούχλα. Η ειδικός επίσης είναι αντίθετη και στις μπλε κουζίνας καθώς αντιπροσωπεύει τη Varuna, τη θεότητα του νερού και σε μια κουζίνα βασιλεέυει η φωτιά. Προσθέτει ότι, σε ορισμένους πολιτισμούς, οι άνθρωποι θεωρούν επίσης το λευκό ως σύμβολο του θανάτου και της θλίψης. Επομένως, σε ορισμένες περιπτώσεις, οι ολόλευκες κουζίνες μπορεί να είναι ακόμα μια άτυχη επιλογή.

«Οι άνθρωποι θέλουν να διασφαλίσουν ότι έχουν επιλέξει το σωστό σχέδιο για την κουζίνα τους, καθώς οι κουζίνες είναι συχνά το πιο ακριβό δωμάτιο σε ένα σπίτι», λέει. «Το ακατάλληλο χρώμα μπορεί να μειώσει την αισθητική της κουζίνας και να καταστήσει δυσάρεστο το να περνάτε χρόνο εκεί».

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT