Υλικά:
Για τη ζύμη
½ φλιτζάνι βούτυρο (115 g)
2 φλιτζάνια πλήρες γάλα (480 mL), ζεστό
½ φλιτζάνι ζάχαρη (100 g)
2 ¼ κουταλάκια του γλυκού ενεργή μαγιά
5 φλιτζάνια αλεύρι (625 g),
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
Για την γέμιση
¾ φλιτζάνι βούτυρο (170 g), μαλακό
¾ φλιτζάνι ελαφριά καστανή ζάχαρη (165 g)
2 κουταλιές αλεσμένη κανέλα
Για το froasting
4 τυρί κρέμα (55 g), μαλακό
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, λιωμένο
2 κουταλιές πλήρες γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη (120 g)
Εκτέλεση:
Αλείφουμε με βούτυρο ένα ταψί για κέικ.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε όλα τα υλικά για την ζύμη. Το μείγμα πρέπει να είναι απλώς ζεστό, σε θερμοκρασία μεταξύ 100-110˚F (37-43˚C). Εάν είναι πιο ζεστό, αφήστε να κρυώσει ελαφρώς.
Μόλις το ζυμάρι μας είναι έτοιμο, περίπου ένα 10λεπτο αργότερα, και αφού το έχουμε χτυπήσει, το αφήνουμε να ξεκουραστεί. Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και το αφήνουμε να διπλασιάσει ο όγκος του. Η διαδικασία μπορεί να πάρει από 30 λεπτά έως και 1 ώρα.
Αφαιρούμε την μεμβράνη και αφού αλευρώσουμε καλά μια επιφάνεια και ανοίγουμε την ζύμη.
Ζυμώνουμε ελαφρά τη ζύμη, προσθέτοντας επιπλέον αλεύρι όπως απαιτείται, έως ότου η ζύμη απλώς χάσει την κολλώδη υφή της και δεν κολλάει στην επιφάνεια.
Στην συνέχεια ανακατευτούμε σε ένα μπολάκι την μαύρη ζάχαρη με την κανέλα. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και αφού ολοκληρώσουμε αυτά, αλείφουμε με το βούτυρο την ζύμη που έχουμε ανοίξει και πασπαλίζουμε με την ζάχαρη και την κανέλα. Στο τέλος τυλίγουμε την ζύμη σε ένα ρολό.
Κόβουμε το ρολό στα δύο μέρη και μετά το διαιρούμε σε 7 ομοιόμορφα κομμάτια ίσου μεγέθους. Το πάχος περίπου 1 ίντσας (8 εκατοστά) το καθένα.
Τοποθετήστε τα ρολάκια σε ένα βαθύ ταψί, σκέπασε τα με μια πετσέτα και αφήστε τα για μίση ώρα να φουσκώσουν.
Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα και αφού φουσκώσουν τα ρολάκια ψήστε τα για 20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν.
Για το froasting χτυπήστε ελαφρά μαζί το τυρί κρέμας, το βούτυρο, το πλήρες γάλα, τη βανίλια και τη ζάχαρη άχνη, μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν ένα ωραίο και αφράτο froasting.
Αλείφουμε με το froasting τα cinnamon rolls μας ενώ είναι ακόμα ζεστά και είναι έτοιμα και λαχταριστά.