Αυγά Benedict
Για 4 άτομα
Υλικά για την σος Hollandaise:
200 γραμμ. Βούτυρο
4 κρόκοι
χυμό από 1/2 λεμόνι
1 πρέζα αλάτι
Υλικά για τα αυγά Benedict:
4 φέτες ψωμί
40 γραμμ. Φρέσκο σπανάκι
4 φέτες ζαμπόν
4 αυγά
αλάτι
Εκτέλεση:
Γεμίζετε μια κατσαρόλα με νερό και το αφήνετε να βράσει.
Όταν γίνει αυτό ανακατεύετε το νερό γρήγορα με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να σχηματιστεί δύνη και εκεί μέσα ρίχνετε τα αυγά που προηγουμένως έχετε σπάσει μέσα σε ένα ποτήρι ή ένα μπολ.
Με την βοήθεια της κίνησης του νερού το ασπράδι θα μείνει κολλημένο στον κρόκο.
Μαγειρεύετε για 3′ και συνεχίζετε με τα υπόλοιπα αυγά.
Αλατίζετε και τα κρατάτε στην άκρη για το σερβίρισμα.
Για την σος:
Λιώνετε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και αφαιρείτε τον ορό γάλακτος που έχει μαζευτεί στην επιφάνεια.
Σε ένα μπολ βάζετε τους κρόκους, τον χυμό λεμονιού και 1 πρέζα αλάτι και ανακατεύετε με το μίξερ για να δέσει.
Χωρίς να σταματήσετε να ανακατεύετε προσθέτετε λίγο-λίγο το βούτυρο μέχρι η σάλτσα να αποκτήσει ομογενή και λεπτόρρευστη υφή.
Πάνω σε 4 φέτες ψωμί της προτίμησής σας απλώνετε το σπανάκι, μια φέτα ζαμπόν και 1 αυγό ποσέ.
Γαρνίρετε με την σος Hollandaise και σερβίρετε.