Διάβασε τη συνταγή για τέλεια rigatoni στο φούρνο.
Υλικά:
- Ζυμαρικά πέννες
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμύδι σε κύβους
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κιλό άπαχο κιμά από βοδινό κρέας
- 1 κιλό αλεσμένο λουκάνικο
- 1 κουταλιά της σούπας ιταλικό καρύκευμα
- αλατοπίπερο
- σάλτσα μαρινάρα
- 400 Γραμμάρια τυρί μοτσαρέλα τριμμένο
- 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
- ψιλοκομμένο βασιλικό για γαρνιτούρα
Εκτέλεση συνταγής:
Προθέρμανε το φούρνο στους 350 βαθμούς. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράσε το νερό και μαγείρεψε το ραγκατόνι σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφεται στη συσκευασία.
Σε ένα ταψί μεσαίου μεγέθους, σε μέτρια υψηλή φωτιά, προσθέστε το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Σόταρε τα υλικά μέχρι να μαλακώσουν.
Πρόσθεσε τον αλεσμένο βοδινό κρέας και και το λουκάνικο και μαγείρεψε τα μέχρι να μην είναι πλέον ροζ.
Στην συνέχεια πρόσθεσε το ιταλικό καρύκευμα, το αλάτι, το πιπέρι και τη σάλτσα μαρινάρα. Μείωσε τη θερμότητα και άφησε να σιγοβράσει.
Στράγγιξε τα ζυμαρικά και τοποθέτησέ τα σε ένα μεγάλο μαγειρικό σκεύος. Πρόσθεσε τη σάλτσα κρέατος στην κατσαρόλα και ανακάτεψέ τα μέχρι να συνδυαστούν.
Απλώστε τα μισά ζυμαρικά στο κάτω μέρος του πυρίμαχου σκεύους. Στην συνέχεια δημιούργησε μια στρώση με τα τυριά. Επανέλαβε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα ζυμαρικά και το τυρί. Καλύψτε με αλουμινόχαρτο και ψήσε στο φούρνο για 20 λεπτά. Στο τέλος αφαίρεσε το αλουμινόχαρτο και ψήσε για επιπλέον 15-20 λεπτά.