Για 10 άτομα
Βαθμός δυσκολίας: Μέτριο
Προετοιμασία: 1 ώρα & 20’
Υλικά:
100 γραμμ. μαλακό βούτυρο
100 γραμμ. ζάχαρη άχνη
6 αυγά
125 γραμμ. αλεύρι αμυγδάλου
12 γραμμ. μαγιά σε σκόνη
150 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
100 γραμμ. ζάχαρη κρυσταλλική
100 γραμμ. αλεύρι
200 γραμμ. μαρμελάδα φραμπουάζ
Για την γκανάς σοκολάτας
300 γραμμ. κόκκινη σοκολάτα
250ml κρέμα γάλακτος
50 γραμμ. μαλακό βούτυρο
Εκτέλεση:
1. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να έχετε μια λεία κρέμα. Προσθέτετε τους κρόκους των αυγών (κρατάτε τα ασπράδια στην άκρη) και, συνεχίζοντας το χτύπημα, ρίχνετε (με αυτή τη σειρά) το αλεύρι αμυγδάλου, τη μαγιά και τη λιωμένη κουβερτούρα.
2. Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα.
3. Τα ρίχνετε στο προηγούμενο μείγμα και ανακατεύετε απαλά.
4. Βουτυρώνετε ένα ταψί διαμέτρου 22 εκ., αδειάζετε το μείγμα και το ψήνετε στον φούρνο στους 170ο C για 30’.
5. Βγάζετε το κέικ από τον φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει.
6. Το κόβετε σε 2 δίσκους. Καλύπτετε τον πρώτο με τη μαρμελάδα φραμπουάζ, βάζετε από πάνω τον δεύτερο και το αφήνετε στην άκρη.
7. Ετοιμάζετε την γκανάς: Σε μια κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά ανακατεύετε όλα τα υλικά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Με μια σπάτουλα απλώνετε το μισό από το μείγμα στο κέικ και το βάζετε στο ψυγείο για 15’. Στη συνέχεια, απλώνετε την υπόλοιπη γκανάς στο γλυκό και το διακοσμείτε με φραμπουάζ.
Φωτογράφος, styling: Silvia Palma.