Συνταγή για 20 pancakes από βούτυρο γάλακτος
Υλικά:
2,5 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
5 κουταλιές ζάχαρη
4 μεγάλα βιολογικά αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
3 φλιτζάνια (βιολογικό) βουτυρόγαλα
4 κουταλιές της σούπας οργανικό βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
Λίγο λάδι για το τηγάνι (αν χρειαστεί)
Καθαρό σιρόπι σφενδάμου για το σερβίρισμα.
Εκτέλεση:
Προθερμάνετε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε μαζί τα αυγά, το βουτυρόγαλα και τη ζάχαρη
Στην συνέχεια ανακατέψτε μαζί στερεά και υγρά υλικά και δημιουργήστε έναν χυλό. Προσοχή, ο χυλός δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ ρευστός ούτε πολύ πηκτός.
Αλείψτε την επιφάνεια του τηγανιού με λίγο λάδι.
Ρίχνουμε μια κουταλιά της σούπας από το μείγμα στο τηγάνι. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για να φτιάξουμε όλα τα υπόλοιπα pancakes.
Όταν θα αρχίσουν να δημιουργούνται κάποιες φουσκάλες, γυρίστε το pancake, με μια σπάτουλα, από την άλλη πλευρά. Όταν θα έχει αποκτήσει ροδαλό χρώμα και από τις δύο πλευρές αποσύρετε από το τηγάνι.
Προσοχή στην θερμοκρασία! Αν δείτε ότι ψήνονται παραπάνω από όσο πρέπει χαμηλώστε την.
Σερβίρετε με σιρόπι σφενδάμου και συνοδέψτε αν θέλετε με φρούτα της επιλογής σας.