Υλικά:
100 γραμμ. φρέσκο τζίντζερ καθαρισμένο
125 γραμμ. μελάσα
250 ml ηλιέλαιο
30 γρ. ζάχαρη
130 γρ. μέλι
2 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
2 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών (γλυκόριζα και γαρίφαλο)
280 γραμμ. αλεύρι
2 αυγά
για το γλάσο:
20 γραμμ. τυρί κρέμα
30 γραμμ. άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°. Τρίβετε το τζίντζερ
2. Μέσα σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε την μελάσα, το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη και το μέλι.
3. Μέσα σε μια κατσαρόλα βράζετε 180 ml νερό.
4. Απομακρύνετε από τη φωτιά και προσθέτετε τη σόδα στο μείγμα με τη μελάσα και ανακατεύετε καλά.
5. Προσθέτετε το τζίντζερ και τα μυρωδικά. Προσθέτετε το αλεύρι και τέλος τα αυγά. Ανακατεύετε καλά.
6. Ρίχνετε τη ζύμη σε μια μεγάλη φόρμα για κέικ την οποία έχετε βουτυρώσει ελαφρώς. Ψήνετε για 45′. Στα 30′ καλύπτετε με αλουμινόχαρτο αν δείτε ότι το πάνω μέρος μαυρίζει αρκετά γρήγορα. Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει.
7. Ετοιμάζετε το γλάσο: ανακατεύετε το τυρί κρέμα με την ζάχαρη άχνη και καλύπτετε το γλυκό.
8. Βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες πριν το σερβίρισμα.