Γιατί να παραγγείλεις απόψε όταν μπορείς να φτιάξεις αυτή την πίτσα με κοτόπουλο και alfredo σως;

Αυτή η σπιτική πίτσα είναι αφράτη αλλά και τραγανή στις άκρες και ο συνδυασμός από κοτόπουλο, μοτσαρέλα και bacon, θα την κάνει το πιο λαχταριστό σπιτικό γεύμα της εβδομάδας!

Σοφία Δρούγκα 26 Μαΐ. 21
Γιατί να παραγγείλεις απόψε όταν μπορείς να φτιάξεις αυτή την πίτσα με κοτόπουλο και alfredo σως;

Σπιτική πίτσα με κοτόπουλο και alfredo σως

πίτσα

Υλικά:

Alfredo σως:
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
2/3 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
2/3 φλιτζάνι γάλα πλήρες
1 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνας
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Κρούστα και topping: 
450γρ. ζύμη πίτσας, σπιτική ή αγορασμένη
1 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κοτόπουλο ψημένο στη σχάρα
1 φλιτζάνι τεμαχισμένο τυρί μοτσαρέλα (100γρ)
5 φέτες μπέικον, μαγειρεμένο και ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 1/2 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό ή πράσινα κρεμμύδια

πίτσα

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Τοποθετήστε το ταψί της πίτσας στο κέντρο του φούρνου για να ζεσταθεί ενώ προετοιμάζετε τα γαρνιτούρα της πίτσας (για τουλάχιστον 30 λεπτά).

Για να φτιάξετε την σάλτσα alfredo: Λιώστε το βούτυρο σε μια μεσαία κατσαρόλα σε μέτρια-χαμηλή φωτιά. Μαγειρέψτε μαζί με το αλεύρι 30 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε περίπου 30 – 60 δευτερόλεπτα επιπλέον μέχρι το μείγμα να φρυγανιστεί ελαφρώς και να βγάλει τα αρώματά του.

Ενώ χτυπάμε σιγά σιγά ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και γάλα. Μαγειρέψτε το μείγμα, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει. Αφαιρέστε από τη φωτιά, προσθέστε την παρμεζάνα και στη συνέχεια αλατοπιπερώστε και αρωματίστε. Καλύπτουμε με ένα αλουμινόχαρτο για να διατηρείται ζεστό.

Για την πίτσα: Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια απλώστε, τεντώστε και διαμορφώστε τη ζύμη της πίτσας σε ένα κύκλο 30-35  εκατοστών, δημιουργώντας ταυτόχρονα μια παχύτερη εξωτερική κρούστα. Για μια πιο αφράτη κρούστα αφήστε το να ξεκουραστεί 10 λεπτά.

Ρίξτε τη μισή λευκή σάλτσα πάνω από τη ζύμη, στη συνέχεια χρησιμοποιήστε το πίσω μέρος ενός κουταλιού για να την απλώσετε σε μια ομοιόμορφη στρώση. Ρίχνουμε το κομμένο κοτόπουλο πάνω από το στρώμα σάλτσας και στη συνέχεια ρίχνουμε την υπόλοιπη σάλτσα ομοιόμορφα πάνω απο το κοτόπουλο. Πασπαλίζουμε ομοιόμορφα με τη μοτσαρέλα και μετά πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μπέικον. Απλώστε λίγο ελαιόλαδο στην εξωτερική κρούστα.

Μεταφέρετε την πίτσα στο προθερμασμένο ταψί και βάλτε τη στο φούρνο. Ψήνουμε για περίπου 12 – 14 λεπτά έως ότου η κρούστα πάρει ένα χρυσαφί χρώμα. Βγάζουμε από το φούρνο, πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό, κόβουμε την πίτσα σε φέτες και σερβίρουμε όσο είναι ζεστή.

Καλή απόλαυση!

Δείτε περισσότερες σπιτικές συνταγές στο cookingclassy.com.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT