Υλικά:
4 κ.σ. αλατισμένο βούτυρο, λιωμένο
1 συσκευασία φύλλο κρούστας
1 κιλό τυρί ricotta
1/4 φλ. κρέμα γάλακτος
1/2 φλ. μέλι
1/2 φλ. ζάχαρη
4 αυγά
2 κρόκους
2 κ.γ. βανίλια
2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
2 κ.γ. χυμό λεμονιού
ζάχαρη άχνη και φρούτα του δάσους για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220°C και αλείφετε μια στρογγυλή φόρμα με λίγο βούτυρο.
2. Απλώνετε ένα φύλλο κρούστας σε καθαρή επιφάνεια και το αλείφετε με λιωμένο βούτυρο. Μεταφέρετε το φύλλο στην φόρμα και κάνετε το ίδιο μέχρι να έχετε χρησιμοποιήσει 8 φύλλα. Φροντίζετε το φύλλο να φτάνει στα τοιχώματα της φόρμας για να σχηματιστεί η κρούστα.
3. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το τυρί ricotta και την κρέμα γάλακτος. Χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα, περίπου 3-5′. Προσθέτετε το μέλι, την ζάχαρη, τα αυγά, τους κρόκους, την βανίλια, τον χυμό του λεμονιού και χτυπάτε για 2-3′ ακόμα λεπτά μέχρι να μην φαίνεται το αυγό στο μείγμα σας. Ρίχνετε το ξύσμα του λεμονιού και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε το μείγμα στην φόρμα, πάνω από το φύλλο και το απλώνετε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα.
4. Ψήνετε στον φούρνο για 1 ώρα. Στην συνέχεια σβήνετε τον φούρνο και αφήνετε τον γλυκό στον φούρνο για 30′. Βγάζετε από τον φούρνο και αφήνετε να κρυώσει πριν το μεταφέρετε στο ψυγεία για 2 ώρες τουλάχιστον πριν το σερβίρετε.
5. Βγάζετε το γλυκό από την φόρμα και σερβίρετε με φρέσκα φρούτα του δάσους και λίγη ζάχαρη άχνη.