Υλικά:
2 φλ. αλεύρι βρώμης
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1,5 κ.γ. γάλα αμυγδάλου χωρίς προσθήκη ζάχαρης
1 κ.σ. μηλόξυδο
2 κ.σ. σπόρους τσια αλεσμένου + 5 κ.σ. νερό
3 κ.σ. λάδι καρύδας
1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1/4 φλ. φυστικοβούτυρο χωρίς κομμάτια
2 κ.σ. ζάχαρη καρύδας
1/4 φλ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας
Εκτέλεση:
1. Ζεσταίνετε τη βαφλιέρα όπως αναγράφεται στη συσκευασία.
2. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τους σπόρους τσία με το νερό και αφήνετε στην άκρη.
3. Σε διαφορετικό μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά για τις βάφλες εκτός από τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύετε καλά μέχρι να σχηματιστεί πηχτή ζύμη.
4. Προσθέτετε τις νιφάδες σοκολάτας.
5. Βάζετε 2-3 μεγάλες κουταλιές ζύμης στη βαφλιέρα για κάθε βάφλα.
6. Ψήνετε ανάλογα με τις οδηγίες της συσκευής.
7. Σερβίρετε αμέσως με σιρόπι σφενδάμου, μέλι, φυσικοβούτυρο ή/και φρέσκα φρούτα.