Tα πασχαλινά και αφράτα τσουρέκια αποτελεί την μεγαλύτερη αδυναμία μικρών και μεγάλων. Ωστόσο, το σωστό και πετυχημένο τσουρέκι, που όλοι λατρευτούμε, είναι το μαστιχωτό! Έτσι, σε αυτό το άρθρο θα βρεις όλα τα μυστικά για να πετύχεις το τέλειο τσουρέκι!
8 tips για αφράτα τσουρέκια:
Ένας τρόπος για να ελαχιστοποιήσουμε τον χρόνο αναμονής είναι να ανάψουμε τον φούρνο στους 40 βαθμούς, να βάλουμε ένα μεταλλικό σκεύος με νερό στον πάτο του φούρνου και να βάλουμε το ζυμάρι σκεπασμένο μέσα στο φούρνο. Με αυτό το τρόπο ελαχιστοποιούμε τους χρόνους περίπου στο μισό.
Αν αγοράσουμε δάκρυα μαστίχας σπάμε τέσσερά με πέντε βραχάκια-δάκρυα με μία κουταλιά του γλυκού ζάχαρη στο γουδί
Όλα τα υλικά μας πριν ξεκινήσουμε το τσουρέκι πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Το αλεύρι πρέπει να είναι κοσκινισμένο.
Όταν βάλουμε όλα τα υλικά στο μπολ πριν ρίξουμε το αλεύρι ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός και στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι με την μαστίχα και τα υπόλοιπα.
Το πινέλο που θα χρησιμοποιήσουμε να μην είναι σιλικόνης γιατί θα κολλάει πάνω στο ζυμάρι να είναι με τρίχες.
Όταν βγάλουμε τα τσουρέκια από το φούρνο, τα αφήνουμε για 10 λεπτά να ξεκουραστούν.
Όταν κρυώσουν καλά τυλίγουμε σφιχτά με μεμβράνη για να παραμείνουν φρέσκα και μυρωδάτα και τις επόμενες μέρες.