Το brunch του weekend: Φτιάξαμε σπιτικό πεϊνιρλί

Με σπιτικά υλικά θα φτιάξεις το πιο λαχταριστό σνακ.

Elle 12 Σεπ. 20
Το brunch του weekend: Φτιάξαμε σπιτικό πεϊνιρλί

Υλικά
500 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
400 γραμμ. φέτα
4 αυγά
150 ml γάλα χλιαρό
1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το γάλα, τη ζάχαρη και τη μαγιά και τα αφήνετε στην άκρη για 10′. Ρίχνετε λίγο λίγο το αλεύρι, το λάδι και το αλάτι. Ζυμώνετε μέχρι να έχετε μια ζύμη ελαστική που δεν κολλάει στα δάχτυλα. Αν χρειάζεται προσθέτετε λίγο νερό.
2. Σκεπάζετε το μπολ με καθαρή πετσέτα και αφήνετε τη ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό χώρο για 1 ώρα.
3. Ζυμώνετε και πάλι και πλάθετε 4 ρολά. Αλευρώνετε τον πάγκο εργασίας και με τον πλάστη ανοίγετε κάθε ρολό σε πάχος περίπου 5 χιλ. Ενώνετε τις άκρες σχηματίζοντας βαρκούλες.
4. Τρίβετε το τυρί σε κομμάτια πάνω στα πεϊνιρλί και τα ψήνετε για περίπου 10′.
5. Τα βγάζετε από το φούρνο και σπάτε πάνω στο καθένα από ένα αυγό. Τα ψήνετε για 5′ ακόμη προσέχοντας να μη σφίξει ο κρόκος.

 

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT