Poke με κουσκούς, κοτόπουλο, καρότο και βινεγκρέτ πορτοκάλι
(προετοιμασία: 30′ + 2 ώρες για να μαριναριστεί το κοτόπουλο)
Υλικά:
2 φιλέτα κοτόπουλο, ελαιόλαδο, αλάτι, 500 ml νερό, 1 κ.γ. Μείγμα ινδικών μπαχαρικών
Ξύσμα από ένα βιολογικό λεμόνι, 200 γρ. Κουσκούς ολικής άλεσης, 2 μεγάλα καρότα κομμένα σε σχήμα σπαγγέτι, 1 χούφτα αμύγδαλα χοντροκομμένα και καβουρδισμένα
4 βερίκοκα καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια, 2 φλ. Φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
χυμό από 1/2 πορτοκάλι, 2 κ.γ. Λευκό ξύδι, 1 σκόρδο, 1 κ.γ. Μουστάρδα
Εκτέλεση:
1. Μαρινάρετε το κοτόπουλο σε 2 κ.γ. ξύδι, το μείγμα των μπαχαρικών και το ξύσμα του λεμονιού και το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
2. Στην συνέχεια ψήνετε το κοτόπουλο στον φούρνο για 15-20′ στους 220°C.
3. Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα μαγειρεύετε το κουσκούς: το βάζετε σε 500 ml βραστό νερό με αλάτι και το καλύπτετε για 10′. Το βγάζετε από την φωτιά, το καλύπτετε με πλαστική μεμβράνη και το αφήνετε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
4. Ετοιμάζετε την βινεγκρέτ με 2 κ.σ. Ελαιόλαδο, τον χυμό του πορτοκαλιού, το σκόρδο, το ξύδι και την μουστάρδα.
5. Ανακατεύετε το κουσκούς με τον κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια και τα καρότα. Προσθέτετε το κόλιανδρο, τα βερίκοκα και τα αμύγδαλα.
6. Περιχύνετε με την βινεγκρέτ και σερβίρετε.