Υλικά:
1 κιλό ψωμί μπριός
8 αυγά
1 φλιτζάνι γάλα
1 κούπα βαριά κρέμα
1/4 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας βανίλια
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Κανέλα (όσο επιθυμείς)
1/4 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
3 κουταλιές λευκή ζάχαρη
2 κουταλιές κρύο βούτυρο σε κύβους
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 350 βαθμούς και λαδώνουμε ένα ταψί 9×13 ιντσών.
Κόβουμε το ψωμί σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς και τα τοποθετούμε στο ταψί.
Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα, τη κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, τη βανίλια, την κανέλα και ανακατεύουμε.
Περιχύνουμε με το μείγμα το ψωμί.
Εκτέλεση για το toping:
Για να φτιάξετε την επικάλυψη: Σε ένα μικρό μπολ προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη, τη λευκή ζάχαρη, την κανέλα και το κρύο βούτυρο.
Χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ ζαχαροπλαστικής, συνδυάστε τα υλικά μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα και περιχύνουμε πάνω από το ψωμί.
Ψήνουμε στο φούρνο για 50-60 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η κορυφή και να σφίξει το κέντρο. Τέλος, αν θέλετε προσθέστε ζεστό σιρόπι σφενδάμου και φρέσκα μούρα.