Γιαούρτι με αχλάδια και granola
Υλικά για 4-6 άτομα
Υλικά για την granola με σοκολάτα:
300 γραμμ. Βρώμη, 80 γραμμ. Φουντούκια, 80 γραμμ. Κολοκυθόσπορους
40 γραμμ. Λιναρόσπορο, 1/4 κ.γ. Κανέλα, 40 γραμμ. Καστανή ζάχαρη
100 ml ελαιόλαδο, 120 ml σιρόπι σφενδάμου, 100 γραμμ. Σταφίδες.
40 γραμμ. Κακάο σε σκόνη
Υλικά για το γιαούρτι:
20 γραμμ. Βούτυρο, 2 αχλάδια κομμένα σε κυβάκια, 2 κ.σ. Ζάχαρη
1 κ.γ. Κανέλα, 1/2 πάστα βανίλιας, 300 γραμμ. Γιαούρτι.
Εκτέλεση:
Για την granola:
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε την βρώμη, τα φουντούκια, τον λιναρόσπορο, τους κολοκυθόσπορους, το κακάο σε σκόνη, το αλάτι και την κανέλα.
Σε άλλο μπολ ανακατεύετε το νερό, την ζάχαρη, το λάδι, το σιρόπι σφενδάμου και με αυτό περιχύνετε το πρώτο μείγμα. Ανακατεύετε καλά ώστε να πάει παντού.
Απλώνετε την granola ομοιόμορφα σε ένα μεγάλο ταψί όπου έχετε στρώσει χαρτί ψησίματος και ψήνετε για 50′ στους 175°C ανακατεύοντας κάπου κάπου για να ψηθούν όλα ομοιόμορφα.
Προσθέτετε τις σταφίδες και αφήνετε την granola να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Για το παρφέ:
Λιώνετε το βούτυρο και προσθέτετε το αχλάδι, την ζάχαρη, την βανίλια και την κανέλα. Αφήνετε στην φωτιά για 5′.
Σε ίδια ποτηράκια βάζετε εναλλάξ μια στρώση φρούτων και γιαουρτιού και τέλος γαρνίρετε με την granola.