Ανακαλύψαμε την απόλυτη συνταγή για γλυκόξινο κοτόπουλο. Το φτιάξαμε και ήταν πράγματι το κάτι άλλο.
Υλικά:
4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και πέτσα
Αλάτι και πιπέρι για γεύση
1 -1/2 φλιτζάνι καλαμποκάλευρο
3 αβγά χτυπημένα
1/4 φλιτζάνι λάδι κανόλα
1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
4 κουταλιές κέτσαπ
1/4 φλιτζάνι λευκό ξύδι
1/4 φλιτζάνι ξύδι μήλου μηλίτη
1 κουταλιά της σούπας σόγια χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
Εκτέλεση:
Προθέρμανε το φούρνο στους 325 βαθμούς. Κόψε τα στήθη κοτόπουλου σε μακρόστενα κομμάτια και πρόσθεσε αλατοπίπερο. Σε ξεχωριστά μπολ, τοποθέτησε το καλαμποκάλευρο και τα αβγά ελαφριά χτυπημένα. Βύθισε το κοτόπουλο στο καλαμποκάλευρο και στη συνέχεια κάλυψε το κοτόπουλο με το μείγμα αβγών.
Ζέστανε το λάδι κανόλα σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή φωτιά και μαγείρεψε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει. Στη συνέχεια τοποθετήστε το κοτόπουλο σε λαδωμένο σε ένα ταψί 9 x 13.
Σε ένα μπολ ανάμιξης μεσαίου μεγέθους, συνδύασε τη ζάχαρη, το κέτσαπ, το ξύδι μηλίτη, το λευκό ξύδι, τη σάλτσα σόγιας και την σκόνη σκόρδου.
Σε μια κατσαρόλα βάλε το κοτόπουλο και αστό να ψηθεί καλά. Στην συνέχεια πρόσθεσε και την σάλτσα για να μαγειρευτούν μαζί.
Ανακάτευε το κοτόπουλο κάθε 15 λεπτά, ώστε να επικαλυφθούν με τη σάλτσα όλα τα κομμάτια.