Vegan Buddha Bowl
Αυτό το Vegan Buddha Bowl είναι γεμάτο με πολύχρωμα ωμά λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως, καλά λιπαρά και συμπληρώνεται με μια κρεμώδη σάλτσα βαλσάμικου. Κάντε προσαρμογές για να μπορέσετε να το φτιάξετε με ό,τι λαχανικά έχετε διαθέσιμα και απολαύστε αυτό το υπέροχο vegan γεύμα για all season μεσημεριανό γεύμα ή βραδινό!
Υλικά:
Για τη Κινόα:
1 φλιτζάνι quinoa
2 φλιτζάνια νερό
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Για το Buddha Bowl:
8 φλιτζάνια baby σπανάκι
1 1/2 φλιτζάνι ντοματίνια κομμένα στη μέση
αγγούρι σε φέτες
1 κονσέρβα ρεβίθια (τα ρεβίθια να στραγγίζονται και να ξεπλένονται)
1 μεγάλο αβοκάντο σε φέτες
4 καρότα ξεφλουδισμένα
1/4 φλιτζάνι ηλιόσποροι
8 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
Για την κρέμα Βαλσάμικου:
3 κουταλιές ελαιόλαδο
3 κουταλιές ξύδι βαλσάμικο
3 κουταλιές vegan μαγιονέζα ή απλό γιαούρτι
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Ντιζόν
1 γαρίφαλο σκόρδο
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
Για το Κινόα:
Βάζουμε νερό και κινόα σε μεσαίου μεγέθους κατσαρολάκι και βράζουμε σε μέτρια με υψηλή φωτιά. Μειώστε μετά από λίγο σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατέψτε και προσθέστε το αλάτι και αφήστε να σιγοβράσει για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να εμφανιστεί μια άσπρη ουρά γύρω από τους κόκκους. Αφαιρέστε από τη φωτιά, καλύψτε με το καπάκι και αφήστε το να καθίσει για 5 λεπτά. Αλλάξτε σκεύος και μετά σερβίρετε ή ψύξτε.
Για το dressing:
Κάντε πουρέ όλα τα συστατικά μαζί σε ένα μπλέντερ μέχρι να ωμογενοποιηθούν. Ψύξτε μέχρι να είναι έτοιμο για χρήση.
Για το στήσιμο του Buddha bowl:
Συναρμολογήστε μπολ με σπανάκι, κινόα (ζεστό ή κρύο), ρεβίθια, καρότα, αγγούρια, ντομάτες, αβοκάντο, ηλιόσπορους και βασιλικό. Περιχύνουμε με σάλτσα και σερβίρουμε.
Διαβάστε περισσότερα στο therecipiecritic.com
Κολοκυθόσουπα
Ο καλύτερος λόγος να φτιάξεις μια κολοκυθόσουπα, εκτός από τα θρεπτικά συστατικά που περιέχει είναι γιατί πραγματικά μια συνταγή που εκτελείται σε 30 μόνο λεπτά! Η συγκεκριμένη κολοκυθόσουπα έχει περιέχει κανέλα και πιπέρι που της δίνει μια spicy γεύση και βελουτέ υφή.
Υλικά
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 φλιτζάνι κρεμμύδι σε κύβους
1/2 φλιτζάνι καρότο σε φέτες ή ψιλοκομμένο
1 3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3 μεγάλες σκελίδες σκόρδου
15 ουγκιές κολοκύθα
3 φλιτζάνια αλεύρι καλαμποκιού με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1 1/2 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
Εκτέλεση:
Ζεσταίνετε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε βούτυρο. Μόλις λιώσει το βούτυρο, προσθέστε κρεμμύδι, καρότο, σκόρδο και ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Βράστε τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς και αρωματικά, περίπου 4-5 λεπτά. Προσθέστε κολοκύθα, κοτόπουλο, υπόλοιπο αλάτι, κανέλα, μαύρο πιπέρι και καστανή ζάχαρη. Σιγοβράστε για 15 λεπτά. Μεταφέρετε τη σούπα σε μπλέντερ και ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσει. Προσέξτε, η σούπα να είναι ζεστή! Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μπλέντερ χειρός και όχι αυτόματο. Μεταφέρετε τη σούπα πίσω στην κατσαρόλα και προσθέστε λίγο λίγο το μείγμα. Ανακατέψτε για να συνδυάσετε. Σιγοβράστε ξανά ένα λεπτό ή δύο λεπτά. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Σερβίρετε το πιάτο ζεστό!
Διαβάστε περισσότερα για την κολοκυθόσουπα στο therecipecritic.com
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνταγή για την πιο νόστιμη σπανακοτυρόπιτα από τον σεφ Πέτρο Συρίγο
Αυτά τα rigatoni στο φούρνο θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι
Τα πιο νόστιμα pancakes για Κυριακάτικο brunch!