Υλικά:
180 γρ. αλεύρι σίκαλης
125 γρ. ζάχαρη ή ζάχαρη καρύδας
1/2 κ.γ. σόδα
1/2 κ.γ. χοντρό αλάτι ή ροζ αλάτι Ιμαλαιων.
2 κ.σ. αλεσμένο λιναρόσπορο ανακατεμένο με 6 κ.σ. νερό για να πήξει (το αφήνετε 15′ στο ψυγείο)
160 ml ελαιόλαδο
1 κ.γ. βανίια
3 ώριμες μπανάνες πολτοποιημένες
1/2 μπανάνα για διακόσμηση
100 γρ σοκολάτα τουλάχιστον 85% κακάο κομμένη σε κομμάτια
Εκτέλεση:
1. Φτιάχνετε το μείγμα με τον λιναρόσπορο και το νερό και το βάζετε στο ψυγείο για 15′ για να πήξει.
2. Στο διάστημα αυτό απλώνετε χαρτί ψησίματος σε παραλληλόγραμμη φόρμα για κέικ.
3. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180ºC.
4. Ανακατεύετε όλα τα στέρεα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ.
5. Σε ξεχωριστό μπολ πολτοποιείτε τις μπανάνες και τις χτυπάτε μαζί με το ελαιόλαδο, την βανίλια και το μείγμα με τον λιναρόσπορο.
6. Προσθέτετε σε αυτά τα στέρεα υλικά και ανακατεύετε αλλά όχι πολύ.
7. Προσθέτετε την σοκολάτα και απλώνετε το μείγμα στην φόρμα. Διακοσμείτε από πάνω με την μισή μπανάνα κομμένη σε ροδέλες.
8. Ψήνετε για 45′ και αφήνετε να κρυώσει πριν σερβίρετε.