Ποιός είπε πως δεν μπορείς να φας burger τη Μεγάλη Πέμπτη;

Αυτή τη Μεγάλη εβδομάδα, δοκίμασε μια συνταγή για εναλλακτικό veggie burger, που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει απο ένα κανονικό. Με βάση τα φασόλια και vegan τυρί, μπορείς να το απολαύσεις χωρίς νσ επηρεάσει τη νηστεία σου.

Elle 29 Απρ. 21
Ποιός είπε πως δεν μπορείς να φας burger τη Μεγάλη Πέμπτη;

Veggie Burger

burger

 

Υλικά:

1 φλιτζάνι ξηρά φασόλια, αφότου τα βάλετε σε νερό όλη τη νύχτα (μπορείτε να αντικαταστήσετε τα φασόλια ή τα ρεβίθια)
1 μεσαίο καρότο, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
2 μίσχοι σέλινο, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
220 γρ. γλυκοπατάτα, ψημμένες και αποφλοιωμένες, σε κύβους
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια
25 γρ. μανιτάρια, σοταρισμένα
1 μεγάλο κρεμμύδι συν 1 γαρίφαλο σκόρδο, σοταρισμένο
1 φλιτζάνι μαγειρεμένο καστανό ρύζι μικρόκοκκο (μπορεί να χρησιμοποιηθεί και quinoa)
2 κουταλιές λιναριού
2 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
½ + κουταλάκι του γλυκού φρέσκο ​​μαύρο πιπέρι
½-1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα (για γεύση)
½ κουταλάκι κύμινο

½ + φλιτζάνι ψίχα καλής ποιότητας με καρυκεύματα
2+ κουταλιές ελαιόλαδο

ψωμάκια ολικής αλέσεως χάμπουργκερ
Τυρί Vegan, gorgonzola ή τσένταρ (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Μαγειρέψτε τα φασόλια: προσθέστε τα φασόλια σε μεγάλο τηγάνι με καρότο, σέλινο και κρεμμύδι. Καλύψτε με κρύο νερό, αφήστε το να πάρει μια γρήγορη βράση, καλύψτε και μειώστε σε χαμηλή φωτιά και σιγοβράστε για περίπου 1 ώρα (ο χρόνος μαγειρέματος ποικίλλει ανάλογα με το είδος του φασολιού). Εάν το νερό έχει μαγειρευτεί προτού μαλακώσουν τα φασόλια, προσθέστε βραστό και συνεχίστε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια. Αφαιρέστε τα λαχανικά και στραγγίστε καλά.

Σημείωση: Εάν χρησιμοποιείτε κονσερβοποιημένα φασόλια, ξεπλύνετε καλά και στεγνώστε τα με χαρτί κουζίνας για να αφαιρέσετε την υπερβολική υγρασία.

Σοτάρετε το κρεμμύδι, προσθέστε σκόρδο και μανιτάρια – όσο πιο καραμελωμένοα, τόσο το καλύτερο.

Σε ένα μπλέντερ, προσθέστε όλα τα υλικά εκτός από τα ψίχουλα ψωμιού, ελαιόλαδο και τυρί και αναμείξτε μέχρι να πολτοποιηθεί το μείγμα. Προσθέστε το αλάτι και το πιπέρι.

Προσθέστε την ψίχα ψωμιού σε ένα μπλέντερ και αλατοπιπερώστε. Διαμορφώστε το μείγμα σε μπιφτέκια, περίπου 100 γρ. το καθένα. Καλύψτε κάθε μπιφτέκι με ψίχα και τοποθετήστε το στο ταψί. Ψύξτε για δύο ώρες ή όλη τη νύχτα.

Προθερμάνετε το φούρνο μαζί με το ταψί σε μέτρια-χαμηλή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, αυξήστε τη φωτιά στο μέσο, ​​προσθέστε ελαιόλαδο και ψήστε τα μπιφτέκια περίπου 6 λεπτά κάθε πλευρά έως ότου επιτευχθεί ένα ωραίο καφέ χρώμα με τραγανή υφή.

Σερβίρετε σε ψημένα ψωμάκια με γαρνιτούρες της επιλογής σας και απολάυστε το veggie burger σας!

Διάβασε περισσότερες συνταγές στο feedtheswimmers.com

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT