Υλικά:
1 συσκευασία σοκολάτα κουβερτούρα μαύρη
125 γραμμ. βούτυρο
125 γραμ. ζάχαρη
3 αυγά
3 κ.σ. αλεύρι
Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C. Λιώνετε την σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων ανακατεύοντας συχνά.
2. Κόβετε το βούτυρο και το λιώνετε.
3. Σε ένα μεγάλο μπολ σπάζετε τα αυγά και προσθέτετε την ζάχαρη. Ανακατεύετε καλά μέχρι το μείγμα γίνει ελαφρώς αφρώδες.
4. Προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε.
5. Στο μείγμα αυτό προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα.
6. Προσθέτετε το αλεύρι μια κουταλιά τη φορά ανακατεύοντας καλά.
7. Αλείφετε ελαφρά με βούτυρο μια φόρμα για κέικ και ρίχνετε μέσα τη ζύμη.
8. Ψήνετε για 20′ ελέγχοντας το κέικ συχνά και τσεκάρετε αν έχει ψηθεί με μια οδοντογλυφίδα. Όταν βγει από μέσα χωρίς ψίχουλα, το κέικ είναι έτοιμο.