Smoothie bowl με σμέουρα, μπανάνα, σπιτική granola και σοκολάτα
Υλικά:
2 κ.σ. Έλαιο καρύδας, 6 κ.σ. Μέλι, 1 κ.γ. Βανίλια, 3 κ.σ. Κακάο
200 γρ. Νιφάδες βρώμης, 1 χούφτα φουντούκια, 2 κατεψυγμένες μπανάνες
150 γρ. Κατεψυγμένα σμέουρα, 500 ml γάλα φουντουκιού (ή άλλο φυτικό υποκατάστατο γάλακτος), 2 κομμάτια μαύρη σοκολάτα, αλάτι
Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175°C.
2. Για να φτιάξετε την granola λιώνετε το έλαιο καρύδας σε μια κατσαρόλα και προσθέτετε το μέλι, την βανίλια και το κακάο σε σκόνη.
3. Σε ένα μπολ ανακατεύετε την βρώμη, τα ψιλοκομμένα φουντούκια, μια πρέζα αλάτι και τα προσθέτετε στο μείγμα με το έλαιο καρύδας και το μέλι που μόλις ετοιμάσατε.
4. Στην συνέχεια ψήνετε το μείγμα στους 140°C για 8-10′ από κάθε πλευρά μέχρι να παρατηρήσετε ότι ροδίζει.
5. Σε ένα μπλέντερ χτυπάτε τις μπανάνες, τα σμέουρα (κρατάτε λίγα στην άκρη για την διακόσμηση) και το γάλα φουντουκιού.
6. Βάζετε το smoothie σε ένα μπολ, γαρνίρετε με την σπιτική granola, μερικά σμέουρα και κομμάτια μαύρης σοκολάτας.