5 στιλιστικά λάθη που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις το 2024

New Year's Resolutions και για το στιλ σου.

Elle 16 Δεκ. 23
5 στιλιστικά λάθη που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις το 2024

Τη φετινή χρονιά παρακολουθήσαμε έναν καταιγισμό fashion trends και τάσεων που νιώσαμε πως δεν μπορούσαμε να ακολουθήσουμε εξαιτίας του μεγάλου όγκου. Φυσικά, το TikTok βοήθησε ιδιαίτερα σε αυτό, αφού fashion influencers ανέβαζαν το υλικό τους με inspo looks και ενδιαφέρουσες στιλιστικές προκλήσεις, παίρνοντας τη δική τους έμπνευση από τις πασαρέλες και οτιδήποτε μπορούσε να εφαρμοστεί στις εμφανίσεις τους. Έχοντας πάρει αρκετά μαθήματα από το 2023 και έχοντας δοκιμάσει τάσεις και διαφορετικά στιλ, μήπως την επόμενη χρονιά να θέσουμε κάποια resolutions, ώστε να αποφύγουμε τα στιλιστικά λάθη; Ποια είναι εκείνα που καλύτερα να μην επαναλάβουμε το 2024;

1.Trends

Δεδομένου ότι παρακολουθήσαμε αρκετές τάσεις μέσα στο 2023, νιώσαμε πως έπρεπε να εφαρμόσουμε τις περισσότερες. Όμως, μία καλή συμβουλή για τη νέα χρονιά είναι να αρκεστούμε στον μινιμαλισμό και να ενσωματώσουμε ένα trend τη φορά στα looks μας. Καθώς, εν τέλει το να προσπαθήσουμε αρκετά για να δείξουμε ότι παρακολουθούμε τις εξελίξεις, μπορεί να μας οδηγήσει σε μία παραφωνία (και σε ένα από τα χειρότερα στιλιστικά λάθη).

2. Logo

Όσο κι αν διανύουμε μία αναβίωση των ’00s, αυτό δεν σημαίνει – ευτυχώς- ότι το trend logomania επέστρεψε στην ίδια ισχύ με το τότε. Σίγουρα, το να είναι φανερό το logo στα ρούχα μας επανήλθε στις συλλογές των σχεδιαστών, όμως με έναν πιο διακριτικό τρόπο. Αυτό που εμείς πρέπει να προσέξουμε στα looks μας είναι να μην το παρακάνουμε με τα logo. Ας αρκεστούμε στο να φοράμε items με διακριτικά λογότυπα που δεν θα “φωνάζουν” και δεν θα μπερδεύονται μεταξύ τους. Μην ξεχνάμε πως βρισκόμαστε ακόμα στην “επήρεια” της quiet luxury αισθητικής.

3. Αξεσουάρ

Όσο κι αν η συμβουλή είναι πάντα να μην ξεχνάμε να προσθέτουμε αξεσουάρ στο outfit μας, οφείλουμε να θυμόμαστε πως υπάρχει ένα όριο. Δεν χρειάζεται να υπερφορτώσουμε το αποτέλεσμα, σε σημείο που να μη βγάζει νόημα, παρά να κάνουμε συνετές επιλογές που δένουν μεταξύ τους. Για παράδειγμα, μπορούμε να κρατήσουμε μία μετριοπαθή στάση απέναντι στα κοσμήματα, χωρίς να σημαίνει πως δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε statement εμφανίσεις με λιγότερα items.

4. Τσάντες

Το 2023 έδειξε μία τάση των σχεδιαστών να θέλουν να επαναφέρουν τις μεγάλες τσάντες στο προσκήνιο, βάζοντας σε “pause” τη φρενίτιδα για τις microbags, ωστόσο το 2024 μοιάζει να είναι η χρονιά που θα προτιμήσουμε το μέτρο. Οι πολύ μεγάλες τσάντες πρέπει να βρίσκονται στη γκαρνταρόμπα μας αν επιτελούν τον πρακτικό τους σκοπό, δείχνοντας αδυναμία σε εκείνες που θα συνοδεύσουν με κομψότητα το στιλ μας. Δεν θα λέγαμε πως είναι από τα μεγαλύτερα στιλιστικά λάθη, όμως ίσως να προτιμούσαμε να το αποφύγουμε.

5. Προσωπικό στιλ 

Παρά τα όσα διαβάζουμε και τις εικόνες που περνούν μπροστά από τα μάτια μας, οφείλουμε τελικά να φοράμε εκείνα τα κομμάτια που μας κάνουν να νιώθουμε άνετα. Όσο κι αν μία τάση είναι “hot” – όπως μας αρέσει να γράφουμε- αν δεν σε κάνει να νιώθεις ο εαυτός σου, τότε πρέπει να μην βρίσκεται στο στιλ σου. Ακόμα και τις τάσεις που πιστεύεις πως ταιριάζουν στο στιλ σου, οφείλεις να τις φέρνεις στα μέτρα σου, για να έχει το τελικό αποτέλεσμα την προσωπική σου πινελιά.

Κεντρική φωτογραφία: Launchmetrics / spotlight

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT